Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Cukiságok a horgolótűről

Ismerkedj meg Rába Melinda gyönyörű amigurumi teremtményeivel!

„Anyukám nekem ajándékozott egy öröknaptárt, de nem is akármilyet, egy mandala öröknaptárt. Ez azért is nagyon különleges, mert mandala képek találhatóak rajta és minden naphoz tartozik egy- egy pozitív, inspiráló idézet. Konkrétan beleszerettem ezekbe a képekbe és egy napon rákerestem Pinteresten. Sok festett mandala kővel találkoztam és arra jutottam, hogy miért ne csináljak egyet én is.
Új ötletek után kutatva, rábukkantam néhány csodálatos mandala terítőre, amikbe egyből beleszerettem. Arra gondoltam mi volna, ha megtanulnék horgolni.

28280119_1773974252646886_2229796131945120987_n.jpg
Nem is késlekedtem sokat, hamarosan megvette az első alumínium horgolótű készletemet 10 különböző méretben. Vásárlás közben találtam egypár nagyon jó minőségű, olcsó pamut fonalat, amik azonnal a kosaramban landoltak. Nem volt hátra más, mint hogy fonalat és tűt ragadjak és elkezdjem az alap lépéseket elsajátítani. Teljesen magamra voltam utalva, de a YouTube csodákra képes és egy kedves hölgy segítségével egy szívecskés terítőt készítettem. Hát így kezdődött a függőség...
Minden egyes alkotás egyedi, nincs két egyforma. Különböző nehézségű minták vannak, igy mindig más-más kihívás elé nézek. Nem beszélve az egyik legfontosabb dologról, az alapanyag kiválasztásáról, a fonalról. Ugyanis nem mindegy, hogy kinek készül az adott amigurumi, az sem, hogy mi készül belőle, illetve hogy egyáltalán kivitelezhető-e. 

31299616_1838918742819103_1442530205776513607_n.jpg
Alkotni csodás érzés, rengeteg öröm és boldogság van benne. Hiszen nem csak magadért csinálod, hanem más boldogságáért is. 
Az amigurumi részeit általában külön kell meghorgolni, majd azokat összevarrni. Már alkotás közben lehet látni, ahogy szinte életre kelnek ezek a kis fonalból készült állatok, mintha már- már saját személyiségük volna. 
Nagyon örülök, hogy anyukám által rátaláltam erre a hobbira. Úgy érzem, így teljes az életem, hogy valami maradandót alkothatok.
Több kreatív munkát is kipróbáltam, de számomra az abszolút kedvenc a horgolás, azon belül különösképpen az amigurumik készítése. A horgolás azért áll közel a szívemhez, mert többféle egyedi dolgot is lehet vele készíteni, mint például, sapkát, sálat, takarót, terítőt és AMIGURUMIT! Rendkívül érdekes, hogy egy egyszerű technikával, mint a rövidpálca, milyen csodálatos és összetett kis állatfigurák születnek. 
Egy klasszikus hátulütője, hogy miután elkészültek a részek, milyen nehéz és időigényes az összevarrásuk. Mondhatni, az egyik legnehezebb, legalábbis nekem. Ettől függetlenül leírhatatlan az az érzés, amikor a kezedben foghatod a saját művedet!”

CÍMKÉK:


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Kaszásleves a BodrogközbőlOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP