Szent Márton Napi Vígasság


Idén november 14.-én rendezik meg a Szent Márton Napi Vigasságot Hollókőn, ahol megidézik a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait.

A rendezvény 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programok Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre.

Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért.

Tervezett programok között 11 órakor a vigasság ünnepélyes megnyitóját találjuk. A nap során láthatunk “életképeket Szent Márton legendájából”, lesznek középkori és libás játékok Szent László Vitézeivel, de vidám mulatságos előadásokon és a Hollókő Főgúnárja címért zajló versenyen is részt vehetünk majd.

A rendezvény részeként megnyitjuk a régi Oskola épületét a templom szomszédságában, ahol a gyerekek régi népmeséket nézhetnek és hallgathatnak meg a modern technika segítségével, illetve betekintést kaphatnak, hogy milyen is volt egy régi iskola Hollókőn. Helyi borok kóstolójára a nemrégiben megnyílt Guzsalyas Ház pincéjében lesz lehetőség. Természetesen az elmúlt időszakban átadott attrakciók, mint a Kalácsos, a Gazduram Sajtboltja, a Palóc Játszóház, a Hollókői Vár, a Táncház, vagy a például a Holló Jankó Mesejátszótér is várja az idelátogatókat.

A Jó Palócok Egyesülete kézműves foglalkozással várja a gyerekeket a Falumúzeumban. Az egyesületi tagok segítségével lehet készíteni kukoricabábokat, a gyerekek mákos kukoricát kóstolhatnak és meleg teával frissülhetnek.

www.holloko.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Gyermekvilág
A Népi Iparművészeti Gyűjtemény Gyermekvilág című kiállításán a gyermeki világ tárgyait...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Nemezelő tanfolyam
Tíz alkalomból álló tanfolyamra várják a nemezkészítés alapjai iránt érdeklődő felnőtteket...
Angyaljárta utak
Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum  kiállítótermében látható Csuporné...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION