Országos Népművészeti Kiállítás


A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában nyílt meg az Élő Népművészet Országos Pályázat Észak-Alföldi Regionális Kiállítása, mely augusztus 28-ig tekinthető meg. Debreceni Művelődési Központ, Élő Népművészet, kiállítás, pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége hirdetett pályázatot, hogy az elmúlt öt év legszínvonalasabb népi kézműves alkotásait kiállításon bemutathassa. A tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek következő ágaiból vártak pályamunkákat: történeti és paraszti hímzés, csipke, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség (használati tárgyak, bútorok, játékok), csont- és szarufaragás, kovácsmesterség, fazekasság, bőrművesség, szalma-, csuhé-, gyékény- és vesszőfonás, mézeskalács és gyermekjáték. Kitétel volt, hogy a kézműves hagyomány újszerűen megfogalmazott új formában és funkcióban jelenjen meg ajándék- és használati tárgyakon. 

Debreceni Művelődési Központ, Élő Népművészet, kiállítás, pályázat

Olyan alkotásokat vártak, melyek a hagyományos népművészetből merítenek, de mai környezet-, lakás- és viselet-, ajándéktárgy-kultúránkba beilleszthetők. Külön pályázati kategóriaként hirdették meg egy-egy tájegység, település hagyományos kultúrájából merítő, innovációra épülő „helyi termék – helyi érték” kollekcióját, amely emblematikusan kifejezi és hirdeti a település vagy tájegység helyi kézműves hagyományát.

www.debrecenimuvkozpont.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Gyermekvilág
A Népi Iparművészeti Gyűjtemény Gyermekvilág című kiállításán a gyermeki világ tárgyait...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
PAPÍRforma
Október 2-án, pénteken 19 órakor nyílik Budapesten a Kiscelli Múzeum új kiállítása...
Angyaljárta utak
Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum  kiállítótermében látható Csuporné...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION