Villányi szüretelőpecsenye


A baranyai ember egész évben egyszerűen étkezett, főként a táj adta alapanyagokat használta. Szüretkor azonban - különösen akkor, ha jó volt a termés - tartalmas-gazdag ételekkel ünnepelték egész éves munkájuk eredményét.


Vágódeszka, a konyha mindenese


A kés alól most kiszabadíthatod a fából készült vágódeszkádat, hogy elegánsabb feladatokat adhass neki.

vágódeszka, átalakítás, konyha, tartó, tálca


Balatoni halleves potykapatkóval


Borbás Marcsi egy balatoni halászhajón - a nagy fogásra várva - kóstolhatta meg először ezt a jellegzetes tavi ételt, a petyeket. Olyan jóízű és annyira gyorsan, egyszerűen készül el, hogy azóta gyakran főzi maga is.


Csirkecombok szalmi módra


Borbás Marcsi most egy nagyon régi tolnai receptet ajánl, amely az egyszerű háziszárnyast egészen különlegessé teszi. A vörösboros csirke borókával ízesítve, a borban található szín- és ízanyagoktól, finom savaktól pikáns lesz, szinte vadhúsnak tűnik.


Töltött káposzta másképpen


A töltött káposzta szinte minden magyar család asztalán szerepel az ünnepek alatt. Ezt a szatmári fajtát azonban, amit kukoricakásával és paradicsommal főznek, kevesen ismerik.


Bolgár uborkaleves, a tarator


A sós ízek kedvelői nem szívesen eszik még nagy melegben sem az édes gyümölcsleveseket. Pedig sokféle zöldségből is lehet hűsítő nyári levest tálalni. A Csepel-szigeten a bolgár nemzetiségű, egykor primőrzöldségek termesztéséről híres kertész családokban nemzedékről nemzedékre hagyományozódik egyik kedves nyári ételük, az uborkaleves, vagyis a tarator.


Tarkababos káposzta


Ez az egytálétel az igazi hideg napok fogása, amikor jól esik a meleg, tartalmas étel. Borbás Marcsi ezúttal Vas megyéből választotta a receptet, amit egy vendégség alkalmával lesett el a házigazdától.


Káposztás keltgombóc


Borbás Marcsi egy jellegzetes bácskai étellel, a káposztás kelt gombóc elkészítésével mutatkozik be lapunkban. Szeretettel, szívvel lélekkel süti-főzi ételeit, és mesél hozzá.


Epres túrógombóc


Az eper egyike az első korai gyümölcsöknek, üde, friss színét, édes ízét kedveljük. Nemcsak frissen, megcukrozva finom csemege, de ha marad belőle, túrógombócba gyúrva is nagyon ízletes.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION