Pannukakku - finn tepsis palacsinta


Lassan érik a cseresznye. A finom gyümölcsöt a dallamos hangzású finn pannukakkuhoz használhatjátok fel.

Ez a skandináv országokban népszerű egybesült palacsinta nem kötődik olyan szorosan a fekete cseresznyéhez - sokszor csak citrommal meglocsolva, porcukorral szórva kínálják. A finn iskolákban hagyományosan a csütörtöki menü része, közvetlenül a felesborsó leves után. Ez az állítólag mai napig tartó szokás még a reformáció előtti időkből származik, amikor a pénteki böjtnap előtt tartalmas, laktató ételt kellett enni.


Az elődök bölcsességétől függetlenül ez egy remek menü. Nagy előnye még, hogy rendkívül egyszerű. Különösen érvényes ez a pannukakkura, ami pillanatok alatt összeállítható finomság és bármilyen bogyós gyümölccsel, vagy lekvárral biztos siker, nem csak a gyerekek körében.

A részletes receptet Rakottkert oldalán tudod megnézni. Ha pedig csak szeretsz fotókat nézegetni finomságokról, akkor kukkants be instagram oldalára is. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy kaktusz nyárra
Ha nem épp a kedvenc hobbid a kertészkedés, és a szobanövények sem bírják sokáig...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Nizzai saláta
  Nyáron nincs is jobb a friss zöldségeknél! A Nizzai saláta tartalmas...
Dinnye tolltartó nyárra
Készítettél már patchworkkel valamit? Itt az idő kipróbálni magad ebben a különleges...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION