Sült csirke csont nélkül


Sokfelé hagyományosan az egyik kedvenc ünnepi fogás a sült csirke. Így van ez Borbás Marcsiéknál is, de különösen akkor nagy az öröm, ha ezt a kicsontozott, zöldekkel töltött változatot készíti. Mert így, amikor felszeletelve tálalja, mindenkinek ropogósra sült, omlós húst jut.


Lencsés zakuszka


A zakuszkát, ezt a pazar zöldségkrémet erdélyi ételként ismerte meg Borbás Marcsi, bár egyesek szerint örmény eredetű. A legfinomabb nyári zöldfélék ízei ötvöződnek benne.


Pisztrángcsorba


A savanykás levesekkel ilyen melegben Borbás Marcsinak mindig nagy sikere van, ezért ajánlja ezt az erdélyi csorbát, amelyben együtt van szinte az összes nyári zöldség, és egyik kedvenc hala, a pisztráng, méghozzá kétféleképpen is.


Epres, rebarbarás pite


Borbás Marcsiéknál azokat a süteményeket szeretik, amelyekben jó sok, és lehetőleg gyümölcsös töltelék van. Éppen ilyen a rusztikus, linzertésztás pite, amibe a kevés eperrel megbolondított, dióval gazdagított rebarbarás töltelék kerül.


Variációk spárgára


Borbás Marcsi alig várja a tavasz első friss zöldséghírnökét, a fehér és zöld kötegekben pompázó spárgát. Nagyon szereti üde ízét és azt, hogy csak a fantázia szab határt, miként készítse el. A sokféle finom spárgás fogásból most bemutat néhányat, aki megkóstolja, nem fog csalódni.


Húsvéti sonkás cipó


A húsvéti asztalról nem hiányozhat a még meleg, házi sonka. Bár általában nem szokott elfogyni a szombat esti vacsora alkalmával, remekül felhasználható a későbbiekben is. Borbás Marcsi ezt a kenyértésztában sütött, tojással, tormával ízesített sonkás cipót vendégváró fogásnak szokta elkészíteni.


Szalonkocsonya


Január a disznóölések ideje, ilyenkor a jószág minden porcikáját feldolgozzák. A kevésbé húsos részekből, körmökből, fülekből és egyéb bőrkékből remek kocsonyát főznek már ősidők óta. Ezt a klasszikus ételt Borbás Marcsi úgy készíti, hogy helytakarékos legyen, és a válogatósak is könnyebben elfogadják.


Ünnepi halpástétom


Karácsonykor sok helyen kerül az asztalra hal, nemcsak szentestén, hanem az ünnep többi napján is. Ezt a kapros, füstölt halpástétomot különösen ajánljuk, mert a hűtőben készen várhatja a váratlanul betoppanó családtagokat, barátokat.


Fürjtojásos Stefánia


A tojásokkal töltött egybesült fasírt, vagyis fűszerezett vagdalt hús Stefánia belga hercegnőről kapta a nevét, aki Magyarországon Lónyay bárónőként vitt híres konyhát. A jól bevált klasszikusnak most egy korszerűbb, szebben tálalható, praktikusabb formáját ajánlja Borbás Marcsi.


Tésztakosárkák Borbás Marcsival


Borbás Marcsi ismét megmutatta, hogy számos finom, csak már kissé unalmasnak gondolt ételből némi találékonysággal és egy-két érdekesebb hozzávalóval milyen remek fogás válhat.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION