DIY csokitojások


Egy kis cukrászkodás, és az így született hímes tojás egyben látványos desszert, édes ajándék is lehet.


Villányi szüretelőpecsenye


A baranyai ember egész évben egyszerűen étkezett, főként a táj adta alapanyagokat használta. Szüretkor azonban - különösen akkor, ha jó volt a termés - tartalmas-gazdag ételekkel ünnepelték egész éves munkájuk eredményét.


Vágódeszka, a konyha mindenese


A kés alól most kiszabadíthatod a fából készült vágódeszkádat, hogy elegánsabb feladatokat adhass neki.

vágódeszka, átalakítás, konyha, tartó, tálca


Variációk kuglófra és kakaóra


Az ünnepvárás hangulatához Borbás Marcsiéknál mindig is hozzátartozott a kuglóf mesés illata. A könnyű kelt tészta és a kakaó párosa felejthetetlen délutánok hangulatát idézi. Megmutatja hogyan lehet még finomabb, különlegesebb ez a nosztalgikus édesség.

 


Diós palacsintatorta


A palacsinta valószínűleg minden családban a kedvencek közé tartozik. Annyiféleképpen lehet megtölteni a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját favoritját. A palacsintából készült torta például igazi különlegesség.


Sült csirke csont nélkül


Sokfelé hagyományosan az egyik kedvenc ünnepi fogás a sült csirke. Így van ez Borbás Marcsiéknál is, de különösen akkor nagy az öröm, ha ezt a kicsontozott, zöldekkel töltött változatot készíti. Mert így, amikor felszeletelve tálalja, mindenkinek ropogósra sült, omlós húst jut.


Lencsés zakuszka


A zakuszkát, ezt a pazar zöldségkrémet erdélyi ételként ismerte meg Borbás Marcsi, bár egyesek szerint örmény eredetű. A legfinomabb nyári zöldfélék ízei ötvöződnek benne.


Pisztrángcsorba


A savanykás levesekkel ilyen melegben Borbás Marcsinak mindig nagy sikere van, ezért ajánlja ezt az erdélyi csorbát, amelyben együtt van szinte az összes nyári zöldség, és egyik kedvenc hala, a pisztráng, méghozzá kétféleképpen is.


Epres, rebarbarás pite


Borbás Marcsiéknál azokat a süteményeket szeretik, amelyekben jó sok, és lehetőleg gyümölcsös töltelék van. Éppen ilyen a rusztikus, linzertésztás pite, amibe a kevés eperrel megbolondított, dióval gazdagított rebarbarás töltelék kerül.


Variációk spárgára


Borbás Marcsi alig várja a tavasz első friss zöldséghírnökét, a fehér és zöld kötegekben pompázó spárgát. Nagyon szereti üde ízét és azt, hogy csak a fantázia szab határt, miként készítse el. A sokféle finom spárgás fogásból most bemutat néhányat, aki megkóstolja, nem fog csalódni.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION