Szalonkocsonya


Január a disznóölések ideje, ilyenkor a jószág minden porcikáját feldolgozzák. A kevésbé húsos részekből, körmökből, fülekből és egyéb bőrkékből remek kocsonyát főznek már ősidők óta. Ezt a klasszikus ételt Borbás Marcsi úgy készíti, hogy helytakarékos legyen, és a válogatósak is könnyebben elfogadják.


Ünnepi halpástétom


Karácsonykor sok helyen kerül az asztalra hal, nemcsak szentestén, hanem az ünnep többi napján is. Ezt a kapros, füstölt halpástétomot különösen ajánljuk, mert a hűtőben készen várhatja a váratlanul betoppanó családtagokat, barátokat.


Fürjtojásos Stefánia


A tojásokkal töltött egybesült fasírt, vagyis fűszerezett vagdalt hús Stefánia belga hercegnőről kapta a nevét, aki Magyarországon Lónyay bárónőként vitt híres konyhát. A jól bevált klasszikusnak most egy korszerűbb, szebben tálalható, praktikusabb formáját ajánlja Borbás Marcsi.


Tésztakosárkák Borbás Marcsival


Borbás Marcsi ismét megmutatta, hogy számos finom, csak már kissé unalmasnak gondolt ételből némi találékonysággal és egy-két érdekesebb hozzávalóval milyen remek fogás válhat.


Húsgombócleves a Rábaközből


A Kisalföld közepe táján egész nyáron és az ősz eleji meleg napokon gyakran fogyasztották ezt a tartalmas, savanykás levest, különösen azért, mert a húsgombócokkal igazán laktatónak bizonyult. Általában valami tésztaféleség következett utána. Borbás Marcsi is szívesen főzi, mert nagyon kedveli pikáns, savanykás ízét.


Bazsalikomos zöldségegytál


Ennek az ételnek a lényege a rengeteg zöldség, amit könnyű pulykahússal, bazsalikommal megbolondítva, csőben sültként tálalunk. Alig van dolgunk vele, a sütőben szinte magától elkészül.


Köményes sörkifli és borsóleves


Kiskunhalas környékén a köményes-sós kifli az esti kártyázás, iszogatás elmaradhatatlan kelléke. Kánikula idején főleg hideg sörrel fogyasztják, a hűvösebb napokon azonban borkorcsolyaként is kiváló. Borbás Marcsi szerint azonban nagyon jó akkor is, ha egy üdítő leves mellé kínáljuk, könnyű nyári ebédként.


Balatoni halleves potykapatkóval


Borbás Marcsi egy balatoni halászhajón - a nagy fogásra várva - kóstolhatta meg először ezt a jellegzetes tavi ételt, a petyeket. Olyan jóízű és annyira gyorsan, egyszerűen készül el, hogy azóta gyakran főzi maga is.


Hízott kacsamáj túrógombóccal


Miskolc egyik specialitása ez az ízletes étel. Mióta Borbás Marcsi megkóstolta, gyakran készíti ő is, amikor különlegességet akar tálalni, viszont kevés ideje van az elkészítésére.


Ferdinánd


A hagyományos paraszti lakodalmak elmaradhatatlan fogása Karcag vidékén a Ferdinánd sütemény. Elnevezésének eredete - sok más finomságéhoz hasonlóan - immár homályba vész ugyan, de a könnyű, édes kelt tésztacsigákat ma is nagyon kedvelik, esküvő sem kell ahhoz, hogy asztalra kerüljön.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION