Tojástorta


A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat a torta. Adjuk meg a módját és készítsünk tojásformájú, színes marcipánnal bevont változatot a kicsik és nagyok örömére. A nyolc tojásból sütött torta csoda finom, mert a marcipánréteg alatt, a piskótalapok között rumos mazsolával dúsított, könnyű csokoládékrém lapul.


Télűző sütemények


Az egész báli szezon, a farsangolás és a busójárás lényegében arról szól, hogy mennyire elegünk van a télből. Készüljünk a tavaszi megújulásra vidám társaságban, stílusosan terített asztal mellett. Ez a vendégváró dekoráció garantáltan elfogy, nem lesz további gondunk a tárolással.


Disznótoros savanyúleves


Hagyományosan január a disznóölések ideje, mely karácsony és szilveszter után egy újabb családi vagy baráti összejövetel lehetőségét kínálja. A toros ételekkel felidézzük az egykori disznóölések emlékét, és így őrizhetjük meg az együtt evés-ivás-éneklés bensőséges hangulatát.


Tarkababos káposzta


Ez az egytálétel az igazi hideg napok fogása, amikor jól esik a meleg, tartalmas étel. Borbás Marcsi ezúttal Vas megyéből választotta a receptet, amit egy vendégség alkalmával lesett el a házigazdától.


Szilvatorta egészségesebben


A kedvelt őszi gyümölcsből készült finomság könnyített változatát ajánljuk most a borongós, fázós napokra. A szilva egészségvédő hatása közismert, de a többi alapanyag egy részét is úgy cseréltük le, hogy a tészta is minél több hasznos tápanyagot tartalmazzon.


Nyúlpecsenye erdei gombával


Az Őrség egyik jellegzetes ünnepi ételét ismerhetik most meg Borbás Marcsitól, melyben a finom és omlós nyúlhús az ízletes erdei gombával társul.


Pincepörkölt


Régen borospincék előtt főzték, s míg megfőtt, elkészültek a bor átfejtésével és a hordómosással. A receptek tájanként olyan változatosak, mint amilyen sokszínű az ország maga.

Borbás Marcsi, pincepörkölt, főétel


Meggyes lepény - egészségesen


Nyáron nem nehéz a sokféle friss gyümölcsből jókat sütni. A hagyományos meggyes lepény is ilyen örök sláger. Apró trükkökkel azonban a jót is lehet fokozni, hogy még egészségesebb, ugyanakkor legalább annyira finom is legyen, mint hagyományos készítésű.


Bajai halászlé gyufatésztával


Eláruljuk, nem csak a gyufatésztáról nevezetes a bajai halászlé! Különlegessége még az élénkpiros, krémesen sűrű, mégis könnyű hallé is. Ha szeretik a halat, érdemes Borbás Marcsi receptjét elkészíteni, mert alig egy óra alatt elkészül, kevés utána a mosogatás, és végül óriási a siker!


A vízen kullogó


Borbás Marcsi kedvenc receptjei közül most egy finom kunsági ételt mutatunk be: a vízen kullogót, amit a nagymamája „kútban keltnek” hívott. Ezt az édességet az ország más tájain is készítik, és mindenütt más és más nevet adnak neki


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION