Zöldfűszeres kalács


A hímes tojás mellé tegyünk foszlós kalácsot is a húsvéti asztalra! A könnyű, kelt tésztát sokan kedvelik édesen és sósan is. Ezúttal egy zöldfűszeres változatot sütöttünk meg.


Csongrádi csíramálé


Mézédes, krémes, mégsem egészségtelen – sőt, szervezetünk számára fontos tápanyagok forrása, igazi vitaminbomba. Borbás Marcsi készítette el számunkra ezt a finomságot.


Gesztenyetortácska gyümölcsökkel


Tartalmas, mégis könnyű farsangi ételsor részeként ajánljuk ezt a gesztenyés desszertet az ünnepi asztalra. Az üdítő gyümölcsökkel díszített édességet a fahéjas méz teszi melengetővé.


Káposztás keltgombóc


Borbás Marcsi egy jellegzetes bácskai étellel, a káposztás kelt gombóc elkészítésével mutatkozik be lapunkban. Szeretettel, szívvel lélekkel süti-főzi ételeit, és mesél hozzá.


Rozmaringos narancslikőr


Fanyarédes narancsillat lengi körbe az otthonokat így karácsony táján, hisz ilyenkor ezt a déli gyümölcsöt nemcsak nyersen fogyasztjuk, de kerül belőle a süteményekbe, sültek mellé is. Most egy új formájában mutatkozik be, ugyanis likőrnek is nagyon finom.


Tihanyi libator


A novemberi Márton-nap és a libasütés fogalma mára szorosan összefonódott, a feléledő hagyományt egyre többen követik. Mi most egy Balaton-felvidéki, régi gyűjtésből származó, libacombos étket kínálunk.


Borókás nyúlgerinc


Kevesen tudják, hogy a nyúlhús még a baromfihúsnál is egészségesebb, például zsír- és koleszterintartalma is alacsonyabb. Elkészítése is egyszerű, különösebb gyakorlatot sem igényel. Sonkás raguval és áfonyadzsemmel igazi csemege.


Kaszásleves a Bodrogközből


Ezt a kiadós nyári ételt egykor a földeken dolgozóknak vitték és kínálták az asszonyok. A sok zöldséggel, füstölt hússal főzött, savanykás, hideg leves egy nyári kirándulás vagy vízitúra után kifejezetten üdítő és tápláló fogás. Zsidek László az eredeti recept egy kímélőbb változatát készítette el nekünk.


Fűszeres falatok: a mititei


A többféle darált húsból gyúrt, fűszerezett, roston sült apró kolbászka híres erdélyi étel. A mititei parázs fölött sütve a legfinomabb, de serpenyőben elkészítve is ínycsiklandó fogás.


Epres túrógombóc


Az eper egyike az első korai gyümölcsöknek, üde, friss színét, édes ízét kedveljük. Nemcsak frissen, megcukrozva finom csemege, de ha marad belőle, túrógombócba gyúrva is nagyon ízletes.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION