Madártorta


Biztosan nagy örömmel fogadják kertünk madarai ezt a nemcsak látványos, de számukra igencsak ínycsiklandozó desszertet, pláne, ha másutt nem jutnak elegendő élelemhez.

Ez a remek torta csupa olyan finomságból készült, aminek a madarak nem tudnak ellenállni. Az emeletes tortát marhafaggyúból öntöttük, és sokféle maggal gazdagítottuk, végül klasszikus, kerek tortaformában szilárdítottuk meg. Természetesen a színes díszítés is ehető, mert a fák, bokrok bogyóiból, terméseiből válogattuk össze: mogyorószemeket és csipkebogyót nyomkodtunk a még kissé képlékeny faggyúalapba. A nyáron madáritatóként szolgáló talpas tálon szolgálhatjuk fel a különleges csemegét.

A továbbiakban bemutatunk két egyszerű, saját készítésű, színes madárlakot, melyek nemcsak védelmet adnak a zord időben, de etetőként is működnek. Az egyiket kiszárított lopótökből faragtuk-festettük, a mézeskalács-házikónak is beillő etetőt pedig lécekből és kisebb deszkadarabokból ácsoltuk össze. A lopótök hasas formájában már benne rejtőzik az odú, csak egy kerek nyílást kell vágni rá, a mintázást és festést pedig fantáziánk szerint fejezhetjük be. A házikó összeállításához némi kézügyesség is szükséges, fűrészt és kalapácsot kell ragadnia annak, aki hozzálát. De a magazinban megadott pontos méretrajzok alapján ez sem ördöngösség.

Ha elkészítjük ezeket a színes madáretetőket, és magokkal, egyéb finomságokkal csalogatjuk oda tollas barátainkat, a télbe forduló időben kertünk fáin újra felpezsdülhet az élet.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Fantasztikus madarak
  A londoni Zack Mclaughlin a fából és papírból készíti elképesztően élethű...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Madárreptető
Készítsetek színpompás madarakat a gyerkőccel.
Tavaszvárás fecskékkel
Úgy tartják, ha március 25-én fecskét látunk, biztosan beköszönt a jó idő. Te is...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION