Nizzai saláta


 

Nyáron nincs is jobb a friss zöldségeknél! A Nizzai saláta tartalmas vacsora az egész családnak. 

Hozzávalók 4 személyre: 

1 csésze megfőzött ceruzabab (ha nincs szezonja, lehet konzerv is)
2 húsos paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
2 főtt krumpli
1 kisebb kígyó uborka
2 fej lilahagyma
4 főtt tojás
1 gerezd fokhagyma
20 dkg tonhal (olajos konzervből) Féldoboznyi, 4-6 db szardellagyűrű (ringli)
20-22 szem fekete olajbogyó

Öntet:
2 ek. borecet
1 tk. dijoni mustár
6 ek. olíva olaj
Frissen őrölt bors,só

A zöldségeket (a zöldbab kivételével) vágjuk kockákra, a tojásokat cikkekre. A meghámozott fokhagyma gerezddel dörzsöljük be a tál belsejét, halmozzuk bele a zöldségeket. Az öntethez az ecetet, a sót, a borsot meg a mustárt addig keverjük, amíg a só feloldódik, aztán kanalanként adjuk hozzá az olajat. A mártást öntsük a zöldségekre. Csepegtessük le a tonhalat, vágjuk kis falatokra. A szardellát, az olajbogyót és a tonhalat is keverjük a zöldségekhez. Friss, sokmagvas kenyeret kínáljunk mellé.

 

fotó:Epicurious


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Dinnye tolltartó nyárra
Készítettél már patchworkkel valamit? Itt az idő kipróbálni magad ebben a különleges...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy porcelán festés
Timit nem sikerült zavarba hoznunk, pedig nem kis feladat elé állítottuk A Praktika...
Pannukakku - finn tepsis palacsinta
Lassan érik a cseresznye. A finom gyümölcsöt a dallamos hangzású finn pannukakkuhoz...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION