Fémdíszek a téli kertbe


Ezüstös testű, tollas madárkákkal és más, színezett függőkkel télen is vidámmá tehetjük a kertet. Díszeink tavaszig kint maradhatnak a levelüket vesztett faágakon, mert nem árt nekik se hó, se fagy – a vékony fémlap jól bírja az időjárás viszontagságait.

A magazinban többféle formát is bemutatunk, amiket többféle technikával: festéssel, domborítással és hajlítással díszítettünk. A vékony lemezt könnyű megmunkálni, jól vágható és domborítható. Akár egy vékonyabb kötőtűvel is rajzolhatunk rá mintákat. A motívumok mélyebben fekvő részeit lakfilctollal beszínezhetjük, ezzel még karakteresebbé tehetjük őket.
A magazin mellékletében megadott szív-, gömb- és madárformákat ollóval vághatjuk ki a puha fémlapból. Néhány bemetszéssel és egy kis hajlítással még térbelivé is tehetjük a figurákat, amelyeket drótkampón akaszthatunk a gallyakra. A madarakra ragasszunk marabutollat, de bevagdosott fémcsíkokból is kialakíthatjuk a farktollakat, amelyek még inkább ellenállnak a zord időjárásnak. Talán kissé meglepő, hogy a fémlapot hímzéssel díszítsük, de ez sem elképzelhetetlen. Persze nem a szokványos technikára kell gondolni, a hagyományos fonal helyett cérnavékony, színes ékszerdrótot használjunk, amely olyan jól hajlik, hogy könnyű vele tisztázó öltéseket és keresztszemeket is „varrni”.
Ha sűrűbben akasztjuk egymás mellé a faágon a szíveket és korongokat, az összeütődő díszek szépen csilingelnek is, amikor a szél meglengeti őket.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyári selyemfestés
Egyre többféle remek színű és jó minőségű selyemfestéket szerezhetsz be a hobbiboltokban,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
A Riviéra színei
A Côte d’Azur festői tájain elvarázsol a színek kavalkádja, a bájos kisvárosok napsütéstől...
Színtrendek nyárra
Színtrend-mustra 2020-ra A lakberendezésben és a divatban a nemzetközi szakemberek...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION