Festett pizzás tányérok


Ha pizza, akkor rögtön eszünkbe jut a sajt, az olívabogyó, no és persze Olaszország. Miért ne lehetne a tálalás is hasonlóan beszédes? Csak meg kell festenünk az egyszerű lapostányérokat, hogy képeikkel megidézzük a toszkán tájat.

A mintarajzoláshoz segítséget ad a mellékletben lévő motívum. Fő vonalait átmásolhatjuk indigóval, viszont a karakterét már a festéssel kell kialakítanunk. A vizes alapú porcelánfestékkel könnyű bánni, de érdemes egy csempén vagy régi tányéron begyakorolni a mozdulatokat, hogy a mintákat már biztos kézzel alakítsuk ki. Fessünk lazán, mindig egy irányba húzva az ecsetet. A festék viszonylag gyorsan szárad, és a szikkadt réteget könnyen visszaszedhetjük, ha újra ráfestünk. Viszont vizes ecsettel gyorsan ki is javíthatjuk az esetleges hibákat. Kísérletezzük ki azt is, hogy milyen árnyalatokat kapunk, ha több rétegben visszük fel a festéket, mert ezekkel a tónuskülönbségekkel kapjuk a festményszerű hatást.
A mellékletben található mintát másoljuk át a tányérra. Fessük ki a részleteket lendületes ecsetvonásokkal. Amíg nedves a festék, az egymásba folyó színekkel remekül érzékeltethetjük a térbeliséget, de egy árnyalattal is játszhatunk: ha többször festünk át egy részletet, az sötétebbé válik. Figyeljünk arra, hogy ne ide-oda húzzuk az ecsetet, hanem mindig egy irányba vezessük, mert így kevésbé fordul elő, hogy elmaszatoljuk a korábban megfestett részeket. Hagyjuk teljesen megszáradni a mintát, majd a festék használati utasítása szerint égessük ki a tányért sütőben.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyári selyemfestés
Egyre többféle remek színű és jó minőségű selyemfestéket szerezhetsz be a hobbiboltokban,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
A Riviéra színei
A Côte d’Azur festői tájain elvarázsol a színek kavalkádja, a bájos kisvárosok napsütéstől...
Színtrendek nyárra
Színtrend-mustra 2020-ra A lakberendezésben és a divatban a nemzetközi szakemberek...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION