Epres, rebarbarás pite


Borbás Marcsiéknál azokat a süteményeket szeretik, amelyekben jó sok, és lehetőleg gyümölcsös töltelék van. Éppen ilyen a rusztikus, linzertésztás pite, amibe a kevés eperrel megbolondított, dióval gazdagított rebarbarás töltelék kerül.


Variációk spárgára


Borbás Marcsi alig várja a tavasz első friss zöldséghírnökét, a fehér és zöld kötegekben pompázó spárgát. Nagyon szereti üde ízét és azt, hogy csak a fantázia szab határt, miként készítse el. A sokféle finom spárgás fogásból most bemutat néhányat, aki megkóstolja, nem fog csalódni.


Húsvéti sonkás cipó


A húsvéti asztalról nem hiányozhat a még meleg, házi sonka. Bár általában nem szokott elfogyni a szombat esti vacsora alkalmával, remekül felhasználható a későbbiekben is. Borbás Marcsi ezt a kenyértésztában sütött, tojással, tormával ízesített sonkás cipót vendégváró fogásnak szokta elkészíteni.


Túrófánk farsangra


Fánksütés nélkül Borbás Marcsiéknál is elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de az ő kedvence a túrófánk, mert ezt lehet a leggyorsabban elkészíteni. Ezek a karcsú fánkkarikák hamar átsülnek és igazán mutatósak.


Szalonkocsonya


Január a disznóölések ideje, ilyenkor a jószág minden porcikáját feldolgozzák. A kevésbé húsos részekből, körmökből, fülekből és egyéb bőrkékből remek kocsonyát főznek már ősidők óta. Ezt a klasszikus ételt Borbás Marcsi úgy készíti, hogy helytakarékos legyen, és a válogatósak is könnyebben elfogadják.


Ünnepi halpástétom


Karácsonykor sok helyen kerül az asztalra hal, nemcsak szentestén, hanem az ünnep többi napján is. Ezt a kapros, füstölt halpástétomot különösen ajánljuk, mert a hűtőben készen várhatja a váratlanul betoppanó családtagokat, barátokat.

Fürjtojásos Stefánia


A tojásokkal töltött egybesült fasírt, vagyis fűszerezett vagdalt hús Stefánia belga hercegnőről kapta a nevét, aki Magyarországon Lónyay bárónőként vitt híres konyhát. A jól bevált klasszikusnak most egy korszerűbb, szebben tálalható, praktikusabb formáját ajánlja Borbás Marcsi.


Tésztakosárkák Borbás Marcsival


Borbás Marcsi ismét megmutatta, hogy számos finom, csak már kissé unalmasnak gondolt ételből némi találékonysággal és egy-két érdekesebb hozzávalóval milyen remek fogás válhat.


Húsgombócleves a Rábaközből


A Kisalföld közepe táján egész nyáron és az ősz eleji meleg napokon gyakran fogyasztották ezt a tartalmas, savanykás levest, különösen azért, mert a húsgombócokkal igazán laktatónak bizonyult. Általában valami tésztaféleség következett utána. Borbás Marcsi is szívesen főzi, mert nagyon kedveli pikáns, savanykás ízét.


Bazsalikomos zöldségegytál


Ennek az ételnek a lényege a rengeteg zöldség, amit könnyű pulykahússal, bazsalikommal megbolondítva, csőben sültként tálalunk. Alig van dolgunk vele, a sütőben szinte magától elkészül.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION