Mazsolás egytálétel


A régi, falusi lakodalmi ebédek egyik jellegzetes fogása volt ez az egressel savanyított, mazsolával édesített, laktató nyári egytálétel. Ezt a régi receptet ajánlja elkészítésre Borbás Marcsi.


Báránycomb zöldségekkel


Sokan idegenkednek a bárányhústól, pedig a jófajta, fiatal állat húsa igazán egészséges, nagyon finom, és rövid idő alatt elkészül. A Makó környéki nyájakból olyan jó minőségű bárányhús kerül piacra, hogy a faggyús mellékíztől sem kell tartani.


Egyedi növényjelölők


Jó tudni, melyik ágyásban hajt a saláta, a hagyma és társai – erre szolgálnak az ágyásjelölők. Az egyszerű papírcédulák helyett – kis ügyességgel – saját kezűleg készített jelölőkkel is színesíthetjük a veteményeskertet.


Juhászné túri-levese


A tyúkhúsleves Borbás Marcsiéknál a vasárnapi ebédek egyik fénypontja. Májusban már friss zöldségek kelletik magukat a piacon, a cukorborsó és a zöld spárga a két kedvence, ezért is szereti ezt a változatot.


Báránycsülök cukkinis lepénnyel


Klasszikus alapanyagokból is kerülhet újszerű étel az ünnepi asztalra. Az ízletesre párolt kis csülök bárkivel megkedvelteti a bárányhúst. Mellé a mentaszósz és a cukkinis lepény jó kísérő.


Sárgabarackos kukoricamálé


A megszokott sütemények helyett ajánljuk az édesmálét, már csak azért is, mert a kukoricaliszttel változatosabbá tesszük étrendünket. A gyümölcsös változatnak pedig mindig nagy sikere van.


Csavart farsangi fánk


A farsang nem lehet igazi fánksütés nélkül! Sokan azt hiszik, hogy már nem lehet tovább variálni, kissé megbolondítani és még izgalmasabbá tenni – nos, Borbás Marcsi bemutatja a szilvalekvárral töltött, csavart változatot, amit a penyigei asszonyok készítenek.


Harcsafilé sós rétessel


Egyszerű és finom harcsafilét sütött Borbás Marcsi, amit, ha megkedvelnek, nemcsak ünnepekkor kerül majd a család asztalára. Az étel pontyból is ugyanúgy elkészíthető, az is legalább ennyire ízletes lesz.


Gesztenyés habos torta


A karácsonyi desszertek megtervezésekor sok háziasszony favoritja a gesztenye, amely a pürén kívül még sokféle csemege jellegzetes alapanyaga lehet. Ezúttal egy könnyen elkészíthető, meggyel és gesztenyés krémmel töltött torta receptjét adjuk közre.


Kolbászos tarkabableves


Értékes tápanyagai miatt a szárazbab megérdemli, hogy gyakrabban kerüljön az asztalunkra. Egyik legkedveltebb változata a kolbásszal készült leves. Gyarmati Csilla receptje e népszerű fogás újabb variációját mutatja be.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION