Kerti parti madaraknak


A hidegben a madarak beérik egy védett hellyel és néhány finom falattal, de mindezt mi megtoldottuk egy kis ráadással. A magazinban olyan madárlakok és -etetők díszítésére adunk ötleteket, amikkel még a kertünket is színesíthetjük.


Szilvatorta egészségesebben


A kedvelt őszi gyümölcsből készült finomság könnyített változatát ajánljuk most a borongós, fázós napokra. A szilva egészségvédő hatása közismert, de a többi alapanyag egy részét is úgy cseréltük le, hogy a tészta is minél több hasznos tápanyagot tartalmazzon.


Nyúlpecsenye erdei gombával


Az Őrség egyik jellegzetes ünnepi ételét ismerhetik most meg Borbás Marcsitól, melyben a finom és omlós nyúlhús az ízletes erdei gombával társul.


Pincepörkölt


Régen borospincék előtt főzték, s míg megfőtt, elkészültek a bor átfejtésével és a hordómosással. A receptek tájanként olyan változatosak, mint amilyen sokszínű az ország maga.

Borbás Marcsi, pincepörkölt, főétel


Meggyes lepény - egészségesen


Nyáron nem nehéz a sokféle friss gyümölcsből jókat sütni. A hagyományos meggyes lepény is ilyen örök sláger. Apró trükkökkel azonban a jót is lehet fokozni, hogy még egészségesebb, ugyanakkor legalább annyira finom is legyen, mint hagyományos készítésű.


Terítéken a tenger


Egy egyszerű fehér étkészletet percek alatt látványos vendégváró terítékké alakíthatunk néhány kagylóval, csigával és egyéb, nyaralásokon gyűjtött kincsekkel. Az előzőleg gondosan megtisztított és kifőzött kincseinktől asztalunkra remek tenger-party(!) hangulatot varázsolhatunk.


Bajai halászlé gyufatésztával


Eláruljuk, nem csak a gyufatésztáról nevezetes a bajai halászlé! Különlegessége még az élénkpiros, krémesen sűrű, mégis könnyű hallé is. Ha szeretik a halat, érdemes Borbás Marcsi receptjét elkészíteni, mert alig egy óra alatt elkészül, kevés utána a mosogatás, és végül óriási a siker!


A vízen kullogó


Borbás Marcsi kedvenc receptjei közül most egy finom kunsági ételt mutatunk be: a vízen kullogót, amit a nagymamája „kútban keltnek” hívott. Ezt az édességet az ország más tájain is készítik, és mindenütt más és más nevet adnak neki


Zöldfűszeres kalács


A hímes tojás mellé tegyünk foszlós kalácsot is a húsvéti asztalra! A könnyű, kelt tésztát sokan kedvelik édesen és sósan is. Ezúttal egy zöldfűszeres változatot sütöttünk meg.


Csongrádi csíramálé


Mézédes, krémes, mégsem egészségtelen – sőt, szervezetünk számára fontos tápanyagok forrása, igazi vitaminbomba. Borbás Marcsi készítette el számunkra ezt a finomságot.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION