Gesztenyetortácska gyümölcsökkel


Tartalmas, mégis könnyű farsangi ételsor részeként ajánljuk ezt a gesztenyés desszertet az ünnepi asztalra. Az üdítő gyümölcsökkel díszített édességet a fahéjas méz teszi melengetővé.


Rozmaringos narancslikőr


Fanyarédes narancsillat lengi körbe az otthonokat így karácsony táján, hisz ilyenkor ezt a déli gyümölcsöt nemcsak nyersen fogyasztjuk, de kerül belőle a süteményekbe, sültek mellé is. Most egy új formájában mutatkozik be, ugyanis likőrnek is nagyon finom.


Tihanyi libator


A novemberi Márton-nap és a libasütés fogalma mára szorosan összefonódott, a feléledő hagyományt egyre többen követik. Mi most egy Balaton-felvidéki, régi gyűjtésből származó, libacombos étket kínálunk.


Madártorta


Biztosan nagy örömmel fogadják kertünk madarai ezt a nemcsak látványos, de számukra igencsak ínycsiklandozó desszertet, pláne, ha másutt nem jutnak elegendő élelemhez.


Borókás nyúlgerinc


Kevesen tudják, hogy a nyúlhús még a baromfihúsnál is egészségesebb, például zsír- és koleszterintartalma is alacsonyabb. Elkészítése is egyszerű, különösebb gyakorlatot sem igényel. Sonkás raguval és áfonyadzsemmel igazi csemege.


Fügeszezon


A füge mediterrán gyümölcs, de déli lejtőkön, szélvédett falak, kerítések mellett hazánkban is megterem. Kompótnak, dzsemnek és különleges fűszerezéssel, egy szelet kaláccsal is nagyon finom.


Gyümölcsfagyi percek alatt


Akár negyedóra alatt is elkészülhet a jéghideg, gyümölcsös nyalánkság, ráadásul színezékek és tartósítószer nélkül. A joghurt könnyűvé teszi, az idénynek megfelelő gyümölcsök pedig hétről hétre más ízt adnak a jégkrémnek.


Romantikus kerti díszek


Egy régi, kopott tál vagy egy egyszerű bádogkanna is megszépülhet, ha dekupázsolt mintákkal díszítjük fel őket. Sőt a kollekciót még dekoratív ágyásdíszekkel is kiegészíthetjük, amelyek kecses póznákból, valamint klasszikus formájú kerámia- és fémdíszekből állnak.


Kaszásleves a Bodrogközből


Ezt a kiadós nyári ételt egykor a földeken dolgozóknak vitték és kínálták az asszonyok. A sok zöldséggel, füstölt hússal főzött, savanykás, hideg leves egy nyári kirándulás vagy vízitúra után kifejezetten üdítő és tápláló fogás. Zsidek László az eredeti recept egy kímélőbb változatát készítette el nekünk.


Fűszeres falatok: a mititei


A többféle darált húsból gyúrt, fűszerezett, roston sült apró kolbászka híres erdélyi étel. A mititei parázs fölött sütve a legfinomabb, de serpenyőben elkészítve is ínycsiklandó fogás.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION