Finomságok nemcsak ünnepekre


Menünket ezúttal nem kizárólag húsvétra ajánljuk, bármikor kipróbálhatjuk, amikor kevés az időnk, az ínycsiklandó fogások elkészítése ugyanis nem időigényes, és az alapanyagokhoz egész évben hozzájuthatunk.


Almával töltött borjúszelet


A hagyományos ételek közül ezúttal a Nyírségből választottunk egy ínycsiklandó, almával készített húsételt, melyet kisebb módosítással, még ízesebb változatban Zsidek László „tálal” az olvasóknak.


A savanyú káposzta


Télen a szervezetünk szinte éhezik a vitaminokra, ezért a tápanyagdús savanyú káposzta és a belőle készült ételek ideális vitaminforrások. Legjobb, ha nyersen esszük, de főtt ételként is változatosan elkészíthető.


Mézeskalács másképpen


A karácsonyváró hangulatot a frissen sülő mézeskalács illata teszi teljessé. Sok háznál ma is elmaradhatatlan program a sütés, a gyerekek legnagyobb örömére.


Édes aprósütemények


Karácsonykor talán még az is fontolóra veszi a sütést, aki máskor megelégszik a késztermékekkel. Rájuk is gondoltunk, amikor a kiadós, jól tárolható apró sütik között válogattunk.


Igazi rizottó


Eláruljuk, hogyan készül, és mitől olyan finom az igazi rizottó. Az alig egy óra alatt elkészíthető ízletes fogás egyik titka a speciális, rizottóhoz való rizsfajta, amit nagyobb választékkal rendelkező üzletekben találhatunk meg a polcokon. A másik titok az elkészítés módjában rejlik.


Lapcsánka


Szinte minden tájegységben másképpen nevezik (tócsni, cicege, görhöny, pofézni, hadifasírt), és másképpen is csinálják. Abban azonban tökéletes az egyetértés, hogy ez a krumpliból készített ételeink egyik legfinomabbika: lehet feltét fözelék mellé vagy önálló vacsora, és persze borkorcsolyának is kiváló.


Savanyúságok újszerűen, egyszerűen


A nagymama kamrájából jól ismert házi savanyúságok ízeit nem biztos, hogy tudjuk utánozni, ezért most két kipróbált, új receptet ajánlunk. Még az is megtörténhet, hogy a mi savanyúnk is ugyanolyan legendás lesz…


Csiperke


Tápláló, nem hizlal, koleszterinmentes és nagyon finom. Ez a gomba!


Korpacibere


Ezt a savanykás levet használták levesekhez a nyáron. Gyümölcsös, zöldséges és húsleveseket egyaránt ízesítettek a ciberével. Nyáron jégbe hűtve üdítő italként is fogyasztható a vitamindús, kalóriaszegény cibere.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION