Savanyúságok újszerűen, egyszerűen


A nagymama kamrájából jól ismert házi savanyúságok ízeit nem biztos, hogy tudjuk utánozni, ezért most két kipróbált, új receptet ajánlunk. Még az is megtörténhet, hogy a mi savanyúnk is ugyanolyan legendás lesz…


Csiperke


Tápláló, nem hizlal, koleszterinmentes és nagyon finom. Ez a gomba!


Korpacibere


Ezt a savanykás levet használták levesekhez a nyáron. Gyümölcsös, zöldséges és húsleveseket egyaránt ízesítettek a ciberével. Nyáron jégbe hűtve üdítő italként is fogyasztható a vitamindús, kalóriaszegény cibere.


A kaspók harmóniája


Meglepően látványos egységet teremthetünk kissé „összevissza” kaspóink és balkonládáink között, például így: némi kenderzsinórral és selyempapírral felszerelkezve egyszerűen és gyorsan átalakíthatjuk műanyag, cserép- vagy fémedényeinket.


Megérett a meggy


Savanykás, mégis édes és zamatos, frissen szemezgetni fenséges dolog. Számtalan étel: leves, dzsem és szósz készíthető belőle, süteménybe is kerülhet, mindegyik garantáltan finom csemege.


A pompos


Amikor még otthon sütötték a kenyeret, a maradék tésztából igazi csemege készült a kemence előterében. Ez volt a pompos (langalló, langali, bodag, bukti, vakarék), amit akár magyar pizzaként is emlegethetnénk.


A málé


Leginkább csak hallomásból ismert, lassan feledésbe merülő népi ételünk a málé, amit a háziasszonyok évszázadokon át készítettek. A málé elnevezés a legelterjedtebb, de vidékenként más neveken is ismeretes.


Virágos kenyér


Meglepően hangozhat, de kertünk jól ismert virágai, a pitypang, a százszorszép és az ibolya nemcsak dekoratívan díszítenek, de nagyon finomak is. Az édességeken kívül a sós ételekhez is jól illenek.


Tavaszi pórés tekercs


Natacha Guego Világkonyha rovatunk házigazdájaként hónapról hónapra különleges ételekkel örvendeztette meg az olvasókat. Ez a könnyű póréhagymás tekercs is az ő receptje, melynek készítését egy görög szigeten élő barátnőjétől tanulta.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION