Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Otthoni hajfestés lépésről lépésre: így lesz tökéletes a végeredmény

Az otthoni hajfestés sokak számára ijesztő lehet, pedig bárki meg tudja csinálni. Hogy tökéletes legyen a végeredmény, fogadjuk meg a szakértő tanácsait.

Gondold át, mit szeretnél

A kellékek beszerzése előtt gondoljuk át, hogy teljes hajkoronánknak új színt szeretnénk-e adni vagy csupán lenövésünket szeretnénk eltűntetni. Amennyiben egészen új színről álmodunk, érdemes figyelembe vennünk, hogy hajszínünkön házilag nem biztonságos három árnyalatnál többet változtatni, mert drasztikus változtatásoknál nagyobb eséllyel érhetünk el foltos eredményt, illetve hajszálainkat is nagyobb mértékben roncsolhatjuk.

Annak érdekében, hogy a hajszínünk egyenletes és tartós legyen, érdemes a hajmosást is a festéshez időzíteni. A frissen mosott haj most nem ideális választás, a legjobb, ha egy vagy két nappal a festés előtt mossuk meg a hajunkat és nem viszünk fel rá semmilyen hajformázót.

haj.jpg

Hosszú hajra több doboz festék kell

Ha kiválasztottuk a megfelelő hajfesték tökéletes színét, szánjunk pár másodpercet a mennyiségek átgondolására is. Amennyiben hajunk legalább vállunkig ér, érdemes két doboz hajfestéket vásárolnunk. Károlyfi Edit szépségszakértő kedvence a 21 árnyalatban kapható Avon Advance Techniques Tartós krémhajfesték. A kellékek beszerzésekor tartsuk szem előtt, hogy a festék összetevőit üveg vagy műanyag tálkában célszerű összekeverni, hiszen fém tálban oxidálódhat a festék, amelynek következtében a szín is módosulhat.

A termékek beszerzése után keressünk elő egy rég nem használt, feláldozható törölközőt, és nevezzük ki hajfestős törölközőnek, amely a jövőben is hű társunk lehet majd festéseink során.

Jöhet a festés

Hajunk alapos átfésülése után húzzunk középválasztékot egészen a nyakunkig, majd osszuk fel a két részt is egy újabb választékkal, amely egyik fültövünktől a másikig fut. Az így kapott négy részt csatoljuk el egyesével, és egyszerre mindig csak egy rész festésével foglalkozzunk. Figyeljünk arra, hogy a festés közben végig viseljünk kesztyűt! A festék felvitelét hajtöveinknél kezdjük, majd onnan húzzuk le hajvégünkig ecsetünket. Ha csupán lenövésünket szeretnénk elfedni, a hajvégekre ne tegyünk festéket, ezzel óvva hajunkat a felesleges roncsolódástól. Az egyenletes végeredmény elérésének érdekében a hatóidő letelte után, közvetlenül hajunk leöblítése előtt, nedvesítsük meg kezeinket és masszírozzuk bele tincseinkbe a festéket.

woman-2593366_1920.jpg

Ne felejtsd a balzsamot

A hajfesték kiöblítése és hajunk alapos megmosása után, ne felejtsünk el hajbalzsamot használni! A hajbalzsam mélyen hidratálja a vegyi anyagok által igénybe vett hajunkat, illetve bezárja és helyre igazítja hajszálaink felületét, amelyeket a festék megnyitott. A festett, igénybe vett hajnak rendkívül fontos a folyamatos törődés, használjunk tápláló összetevőkben gazdag sampont és balzsamot. A szakértő ehhez az Avon Advance Techniques Luxus tápláló sampont és Luxus tápláló balzsamot ajánlja, amelyek 5 értékes olajjal gazdagítva táplálják és fényessé varázsolják hajunkat.hirdetés


Legnépszerűbb témák


DIY

KIEGÉSZÍTŐK
A Riviéra színei
KIEGÉSZÍTŐK
Diy szandálEZT IS Ajánljuk

ÚJDONSÁGOK
Origami mindenütt
ÚJDONSÁGOK
Sokszínű origami

ÚJDONSÁGOK
Papírcsodák


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP