Régi fotel új huzatban: így vidd a napsütést az otthonodba!


Az ülőgarnitúrák kárpitján a legnehezebb változtatni, mert áthúzatni többnyire csak szakemberrel, sok pénzért lehet. Ám létezik olyan módszer, amellyel kis költséggel, már néhány méter vászonból egyszerűen elkészíthető huzatot varrhatunk.

 
Használjuk ki a levehető huzatok előnyeit! Nemcsak védhetjük vele a szövetet, eltakarhatjuk kopottságát, hanem az új textíliával könnyedén stílust is válthatunk a lakásunkban, ráadásul mosógéppel a huzat tisztítása is egyszerű. Buzás Zsóka bútorruha készítő beavat bennünket, hogyan öltöztethetünk át könnyen és gyorsan bármilyen fotelt.
Szabásmintát sem kell készítenünk, ötletesen magát a fotelt használjuk. Egyszerűen ráterítjük és gombostűzzük a textíliát, végül a méretre fércelt huzatot hagyományos háztartási varrógéppel varrjuk össze.
 
A magazinban részletesen kitérünk arra, hogy mi mindenre kell figyelni a munka elkezdése előtt, beavassuk-e a szövetet, hogyan állítsuk be a szálirányt, mekkora ráhagyással szabjunk, és milyen esetekben ajánljuk cipzár vagy tépőzár használatát.

Típustól függően lehet a fotelnak kivehető párnája is, melynek behúzására kétféle változatot is bemutatunk, egy egyszerűbb, alul gumis megoldást, és egy díszzsinóros, cipzáros huzatot. Ennek megvarrása ugyan bonyolultabb, de a végeredmény sokkal elegánsabb. 

Ha az első huzatot sikerült szépen megvarrni, más színű textilből, más mintával készíthetünk újabbakat is, így akár évszakonként új külsőt ölthetnek a fotelok és kanapék.

További ötletek, információk: www.butorhuzat.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy tolltartó
Varrj tolltartót Répás Krisztina leírása alapján. 
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Miből mit? (X)
Miből mit? Teszed fel jogosan a kérdést. Ezt mindenki maga dönti el, valójában mennyit...
Patchwork ajtónállók, fajsúlyos gyümölcsök
Te is szereted az őszi napsütés melegét, és szívesen beengeded a lakásodba? Támaszd...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION