Dekoráció búzaszálakból


A búza jellegzetes színe, a kalász vékony szálai és az összesimuló szemek ritmusa megnyugtatóan hatnak. Aki szeretné ezt a harmóniát a maga közelében tudni, dekoráljon a kalászokkal, vagy hímezze, fesse textilre vagy üvegre motívumaikat.

búza, búzakalász, aratás, dekoráció, nyár, teríték, sablon, hímzés,

Megidézhetjük az aratás hangulatát néhány kézműves, búzakalászos darabbal, például egy koszorúval, vagy olyan terítéssel, ahol az asztalneműt kalászos mintával díszítjük. Konyhai tárolóüvegeinkre vagy a befőttekre is kerülhet hasonló motívum. Többféle egyszerű technikát is kipróbálhatunk, de egyik sem kíván mesteri gyakorlatot. A koszorúkészítés után megmaradt búzakalászfejekkel egy igazán gyors, úgymond ötperces kiegészítőt készíthetünk. Állítsuk a kalászokat szépen sorban szivacsos kétoldalú ragasztószalaggal kis üvegtégelyek köré. A szárak végét takarjuk el szaténszalagokkal, és kész is a kalászos mécsestartó. Egy natúr színű textil tányéralátét vagy a kenyereskosárba tett kendő is kaphat virágos, kalászos díszítést. Népies stílus illik hozzá, egyszerű, letisztult formákkal.

búza, búzakalász, aratás, dekoráció, nyár, teríték, sablon, hímzés,

A motívumokat sablonozással tudjuk elkészíteni. Élénk pirosával igen látványos ez a dísz, ezért elég, ha a textileknek csak egy-egy sarkába kerül belőlük. Egy egyszerű fogással kicsit megbolondíthatjuk a motívumot, ha a búzaszárakat és virágkacsokat kihímezzük. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Húsvéti tojás természetesen
Próbáltad már természetes anyagokkal megfesteni a húsvéti tojást?
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Berzselt tojások
A berzseléses, más néven levél takarásos tojásfestés, annyira egyszerű, hogy már...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION