Játék iskolatáska filcből


Csanádi Judit édes kis táskáját készíthetitek el a leírás alapján.

Egy gyermekkori álmomat készítettem most el a kislányomnak. Annak idején én papírból készítettem élethű kis táskákat a játékaimnak, persze nem volt olyan mutatós és tartós, mint a most készült darab gyapjúfilcből, de nagyon jól lehetett vele játszani. A mini iskolatáska fontos kellék lehet egy önfeledt iskolás játékhoz.  Így a kedvenc babának, macinak is lehet olyan igazi belepakolós iskolatáskája, mint gazdájának. Hogy mi kerülhet bele? Rövidre hegyezett ceruzák, ami a suliba már úgysem jó, pici radír, kis notesz, dobókocka. Az én lányaim biztosan csomagolnak még uzsonnát is a játékokból. Ajánlom szeretettel azoknak, akik szeretik a kedves kiegészítőket egy fantáziadús játékhoz. 

Anyaga: több színű gyapjúfilc, tépőzár. Anyagszükséglet összesen kb. 34x22cm több színből összekombinálva, és 2x1cm fehér tépőzár. Technikája gépi varrás, de elkészíthető kézi varrással is. Színben és díszítésben az egyéni ízlés szerint lehet változtatni, az általam közölt darab mérete egy 14x10x4 cm-es kis táska. 

Az elkészítés menete:

1. Anyagok kiválasztása: Kiválasztunk a táskához néhány színben harmonizáló filcet. Az elejéhez, a hátuljához és a felső fogójához azonos színű mályvát használtam, az oldala, a hátsó pántok és a csatok őz barnák lettek, a fedőlapja nyers fehér, és végül a rátét díszítésnél egy vidámabb barackszín választottam a madárkához.

2. Szabás: A mályvaszínből két darab 14x10 cm-es lap a táska elejének és hátuljának, egy darab 10x1,5 cm-es pánt a táska fogójának, és egy pici madárszárny 3x2 cm-es lapból kiindulva. Az őz barnából egy darab 34x5 cm-es pánt a táska oldalához-aljához, két darab 18x1,5 cm-es pánt a táska füleinek, és két darab 5x1,5 cm-es pánt egyik végükön lekerekítve a táska csatjainak. A nyers fehérből egy darab 14x10 cm-es lap, a táska előlapjának. A barack színből egy madárka forma 4x5 cm-es lapból kiindulva.

3. Tépőzár felvarrása: Két darab 1x1 cm-es tépőzárat vágunk, majd az egyik felüket felvarrjuk az egyik mályva színű lapra, a csatok helyére.

4. Az oldallapot felvarrjuk körbe az első laphoz. Oldalanként két gombostűvel rögzítjük előtte a két lapot egymáshoz.

5. A hátsó laphoz fél cm-es fedésben hozzávarrjuk az előlapot.

6. A táska aljához hozzárögzítjük a két hátpánt egyik végét, majd a hátsó lapot is hozzávarrjuk az táska oldalához.

7. Kifordítjuk a táskát, és a hátpántok szabadon lévő felső végeit hozzávarrjuk a hátlap és előlap találkozásához.

8. A táska csatjainak kerek végére rávarrjuk a tépőzárak másik felét, majd a csatokat felvarrjuk az előlapra úgy, hogy egy díszvarrással körbevarrjuk az előlapot.

9. A táska fülét felvarrjuk az előlapra. Végül a madárkát rögzítjük: a szárnyát csupán x formában tűzzük le, a szemét sűrű oda-vissza öltéssel alakítjuk ki, e két öltésforma tartja a madárkát az előlapon.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...
Állatkák gyapjúfilcből
A puha gyapjúból készült filcekből egész kis állatfarm születhet. Az elkészült jószágokkal...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION