Fotóalbum a fiókban


Vida Gabi , Térkomponáló mutat nektek egy klassz lakberendezési ötletet.

 

A régi fényképeknek számomra óriási a hangulata. Emlékszem, gyerekkoromban rendszeresen képvetítős estéket szerveztünk otthon a szüleimmel és még akkor is, amikor már nagyobbacskák lettek a gyerekeim. Tényleg élvezetes volt! Mostanság pedig már a digitális képeké a világ.  

A fiók-fotóalbum készítésével próbáltam közelebb hozni a fényképeket a mindennapokhoz. Közben újra is hasznosítottam, mivel egy használaton kívüli íróasztal fiókjába transzferáltam a fotókat.

1. Durva csiszolóvászon segítségével viszonylag könnyen eltávolítottam a lakkréteget a fáról.

2. Alapozó festékkel, majd színes akrilfestékekkel, a színeket keverve, nagyobb méretű ecsettel festettem le a fiók felületét. Matt elefántcsont és matt mojito zöld színeket használtam.  Úgy festettem, hogy helyenként látható maradjon az ecset nyoma. 

3. Teljes száradást követően kerülhet sor egy újabb csiszolásra. Itt-ott erősebben nyomtam rá a fára a csiszolóvásznat, hogy néhol lekopjon a festékréteg és látható legyen az eredeti fa. 

4. Most jöhetnek a fotók: régebbi, újabb családi fotók, arcképek, de akár természetképek is lehetnek a további díszítés eszközei. Mindenképpen lézernyomtatóval másold, nyomtasd a kiválasztott képeket.

5. Transzfer technikával átvihető a fotó a fiók felületére. A belsejébe "másoltam át" a képeket transzferoldat segítségével. A fotókat tetszőlegesen, szabálytalan formában helyeztem el. Persze lehet rendezettebb, mértani formát öltő is az alakzat.

6. A képek fonák oldalán vonalzóval dörzsölve transzferáltam a festéket. A karcolások ennek a technikának a nyomát őrzik. Pontosan az volt a célom, hogy igazán kopottas, régies hatást érjek el.

7. Színben illő dekortapasszal bekereteztem néhány képet. A fiók elejét pedig szürkés árnyalatú, "csipkés" dekortapasszal díszítettem

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy dísztányérok
Tavasszal nem csak a ruhatárunk, de a lakásunk is megérdemel egy kis felfrissítést!...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Hímzett csodák
Meríts inspirációt Lera Petunina csodás hímzéseiből. 
Báránykák
Nincs is jobb időtöltés a gyerkőccel, mint leülni egy csendes délután és elkészíteni...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION