Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

A hagyományok nyomában

Örök darabnak számít a ruhatárad kiegészítői között egy kézzel fűzött, látványos gyöngy ékszer. Te is elkészítheted, aminek értékét külön növeli az is, hogy mintáját a híresen díszes, sárközi népviselet ihlette.

A drága kelmékből varrt sárközi népviselet jellegzetes kiegészítője a széles gyöngygallér. Vannak cakkos, sarkos, vagy ahogy Őcsényben látni, egyszerű rojtokkal díszített fajták. Ez utóbbit a legkönnyebb megfűzni, mert a nyakpánt elkészítése után a gyöngyrojtokhoz már csak türelmes számolásra van szükség. Ha elkészültél a pánttal, tervezd meg hozzá a lelógó rojtok számát, azok hosszát, és hogy hány szemből álljanak. Úgy a legkönnyebb, ha középen kezded a rojtozást, a leghosszabbal. Ha minőségi, szabályos gyöngyökkel dolgozol, egyesével kell fogyasztanod a türkiz gyöngyöket, kilenc szemig. Ha ezt elérted, a pánt végéig ennyi türkiz szemmel dolgozz, majd jöhet a másik oldal. Szabálytalan gyöngyökből is szép lesz, csak ekkor nem számolással, hanem látvány szerint figyeld, és mérd folyamatosan egymáshoz a rojtok hosszát. Ha elfogy a cérna, fűzz be újat, bújtasd át több gyöngyön, majd két szem között, a meglévő szálra csomózd rá az újat, és fűzd a gyöngyökben tovább, a félbe hagyott lépésig. A kilógó végeket újra befűzve vezesd el a gyöngysorban.

Hozzávalók • kásagyöngy, türkiz és aranyszínű • nagyobb kásagyöngy, korallszínű • gyöngyfűző cérna és tű • dupla fonatos szerelőkarika • delfinkapocs

• Fűzd fel az első, aranyszínű gyöngyöt, és hurkold át rajta megint a cérnát, hogy rögzítsd a kezdő szemet. A szálvég legyen legalább 10 cm-es, ami a kapocshoz kell majd. Fűzz fel további három arany és egy türkiz gyöngyöt, majd bújtasd vissza a tűt az első gyöngyön.

A többi fázisért kattints a képre!

• Fűzz fel további két szem aranyszínű gyöngyöt, majd ölts vissza a negyedik gyöngybe. Segít a megértésben, ha a rajzon is figyeled a sorszámozott szemeket. Most fűzz fel két aranyszínű és egy türkiz gyöngyöt, majd szúrj vissza a hetedik gyöngybe.

• Fűzz fel ismét két aranyszínű gyöngyöt és ölts vissza a kilencedikbe. Innen csak ismételned kell a lépéseket, a nyakpánt megfelelő hosszúságáig. Rögzítsd a cérnát több gyöngyön átbújtatva, meg is csomózva, és hosszabb szálvéget hagyva vágd el.

_MG_3816.jpg

• Az első rojthoz a nyakpánt közepére rögzíts a szokott módon bújtatva és csomózva egy új szálat. Fűzz rá egy arany, kilenc türkiz, majd egy arany, egy korall és megint egy arany gyöngyöt. Bújtasd vissza a tűt a türkiz soron és végül az aranyon is, hogy a kezdőponthoz érj. Tűzz vissza a következő gyöngyön, és jöjjön a következő rojt.

• A nyakpánt két végén hagyott szálakra, a közeli gyöngyökön átfűzve, rögzítheted a két szerelőkarikát, és ezekbe illesztheted a kapcsokat. A karikákon a cérna erősségétől függően legalább ötször hurkolj át.

CÍMKÉK: gyöngy nyaklánc


hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

ÉKSZEREK
Olvadó gyöngyök
TI KÜLDTÉTEK
Téli csillogás

TI KÜLDTÉTEK
Varázslatos gyöngyök
ÉKSZEREK
Gyöngy kvíz


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP