Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Így készítsd a peyotot

Peyote-technikával elmény a gyöngyfűzés, hiszen gyorsan elsajátítható, és semmilyen különleges eszköz nem kell hozzá. 

Kezdd egy kis gyűrűvel - így könnyen begyakorolhatod a páros peyote-fűzést, utána pedig nekiállhatsz a bonyolultabb karkötőknek.

Vágj le a gyöngyfűző cérnából olyan hosszú darabot, amit kezelni tudsz. A végére fűzz fel egy, a többitől különböző gyöngyöt. Ez lesz a stop gyöngyöd, ami majd megállítja a miyukikat, és amit majd a munka végeztével eltávolíthatsz. Hagyj rá cérnát is, ezt a végén bele tudod dogozni a mintába.

Fűzz fel 6 db gyöngyöt. Innentől egyenként haladj a fűzéssel: jöhet egy szem gyöngy, majd a tűt jobbról a második gyöngyön húzd át. Amikor megfeszíted a cérnát, látni fogod hogy a helyére ugrik. Most jöhet egy újabb szem, és szintén egy gyöngy kihagyásával bújtasd át a tűt a második gyöngyön. Fontos, hogy az első 2-3 sort feszesen tartsd, utána már sokkal könnyebb lesz. Ha mintát is készítesz, precízen ki kell számolni hogy mikor melyik gyöngy következik. Ha elrontod, csak húzd ki a cérnát és kezdd a hibátlan résztől. Néha mérd rá az ujjadra a gyűrűt, és ha elég nagy, akkor vedd le a stop gyöngyöt, illeszd össze a két véget, és öltsd egymásba őket. Ha nem illik össze, akkor fűzz még egy sort, mert csak minden második passzol össze. A felesleges cérnákkal folytasd: csomózni nem szoktunk, csak fűzz vissza a gyűrűbe, amíg stabilnak nem érzed. 

gyöngy.jpg

CÍMKÉK: gyöngy miyuki peyote


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ÉKSZEREK
Gyöngy kvíz


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP