Pólómintázás vasalóval


Az újdonságnak számító csillámporos, állatmintás és terepmintás textilfóliákból bármilyen mintát kivághatunk, ezek a vasalással rögzíthető rátétek pedig még az olcsó és dísztelen pólókat is menő darabbá varázsolják.

A Young Design textilfólia újdonsága abban áll, hogy nagyon vékony, ezért a felvasalt minták nem lesznek sem merevek, sem kemények. Világos és sötét színű textilre egyaránt használható, és több mint húszféle színben kapható. A mintázott ruhadarabok kímélő programon, 40C-on moshatók. Mi a csillámos díszítettük a pólóinkat. A mintázáshoz még fekete textilfilctollat, ollót, indigót, ceruzát, másolópapírt és vasalót használtunk.
A pillangókat másoljuk egy-egy papírlapra – mindegyiket kétszer, egyszer a teljes sablont, a szárnyak mintázatával együtt, egyszer pedig csak a szárnyak és a test kontúrjait. Utóbbit vágjuk elemeire, és rajzoljuk körbe a pólón, fekete textilfilctollal. Fontos, hogy a póló két rétege közé csúsztassunk újságpapírt, nehogy a festék átüssön az anyagon.
Tervezzük meg a szárnyon lévő minták színeit – a sablont akár ki is színezhetjük, hogy lássuk az összhatást. Ezután indigóval másoljuk a foltokat a megfelelő színű textilfólia hátoldalára. Takarékoskodjunk a fóliával! Úgy igazítsuk rá a sablont, hogy az adott részlet minél közelebb legyen a szélekhez, vagy az előző mintához. Húzzuk le a fóliáról a műanyag védőborítást, és vágjuk ki az elemeket. A védőlap is vágható ollóval, de sokkal könnyebb lesz a dolgunk nélküle. A nagyobb elemeket rendezzük el az egyik szárnyon, csillámos felével felfelé. A pöttyöket ekkor még formára vághatjuk, ha a látvány ezt kívánja. A védőborítót helyezzük a szárnyra, hogy teljesen lefedje a fóliadarabokat, és vasaljuk 10-20 másodpercig, pamut fokozaton, gőz nélkül. Vasaljuk fel a többi szárnyat is. Miután a nagyobb pillangók elkészültek, vágjunk ki a maradék fóliából kisebb, egyszerűbb lepkeformákat, és vasaljuk a pólóra. A legkisebb lepkéket mintalyukasztóval készíthetjük el – csak a fóliát csúsztassuk a kiszúróba, mert a védőborító túl vastag ehhez. Végezetül vasaljuk át újra a pólót, részleteiben, a fólián keresztül 20-20 másodpercig. A csillámos vagy mintás textilfóliákból magunk is tervezhetünk rátéteket. Ha feliratokat szeretnénk készíteni, vágjuk ki a betűket papírból, és ezeket rajzoljuk körül a fólia hátoldalán, de tükrözve! Csak így lesz olvasható a szöveg.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Dekupázsolj Barabás Évával
Évi az RTL Klub műsorvezetője és az SOS gyermekfalvak nagykövete, aki szabadidejében...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
DIY pólófonal-párna
Színes párnákkal könnyen felfrissítheted az otthonodat, mert a párnákkal új és új...
Dekorálj kaktusszal
Hálás növények a kaktuszok, hiszen nem igényelnek túl sok odafigyelést, mégis vidámabbá...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION