Adventi gyertyafény


Egy saját kezűleg készített koszorú négy gyertyával ünnepélyessé teszi már a várakozás időszakát is. Ezúttal igazi kézműves darabot, egy folton folt változatot mutatunk be, és nem csak a patchwork kedvelőinek.

 

 

 

A koszorúkészítés a lakásdíszítés egyik hálás műfaja, mert akár a tavalyit is átalakíthatjuk, felújíthatjuk, vagy beszerezhetünk néhány új hozzávalót és nagyobb gyakorlat nélkül is gazdagabbak leszünk egy szép koszorúval. A foltos koszorú alapja egy hungarocell karika, aminek a bevonására különféle maradék textileket használhatunk. Válogassunk össze színben és mintában egymással harmo- nizáló anyagokat, keskenyebb és szélesebb szalagot, farkasfogat, zsinórt, pomponos szalagot. A textileket vasaljuk ki és vágjunk belőlük csíkokat, majd kissé megfeszítve, hogy ne ráncosodjanak az íves részeken, borítsuk rá a karikára. Tűzzük meg gombostűvel. Folytassuk a bevonást körben, kis átfedéssel helyezzük egymásra a textilcsíkokat. Az anyagszéleket takarjuk szalaggal, zsinórral. Szúrjunk gyertyatüskéket a koszorúba, azokra gyertyákat. Díszítsük a koszorút kisebb nagyobb textilkörökből varrt jojókkal, melyek közepére öltsünk egy-egy gombot. A gyertyákra is tekerhetünk szalagot és díszíthetjük jojókkal.
A koszorúra cseppmentesen égő gyertyákat vásároljunk. Ne tegyük huzatba, mert ha nem függőlegesen ég a láng, nem tud elpárologni a gyertya anyaga, és viaszcseppek kerülhetnek a koszorúra. Égő gyertyával soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a koszorút!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Húsvét kékfestőben
A fehér mintájú kék kelmékről először a hagyományos népviseletek és kiegészítők jutnak...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Így készíts kifújt tojást
Aki olyan tojásokat szeretne festeni, amelyeket akár több évig is megőrizhet, annak...
Koszorú cukorka színekben
Ha szereted virágokkal ünnepivé tenni a lakásodat, ezt akkor is megteheted, amikor...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION