Adventi gyertyafény


Egy saját kezűleg készített koszorú négy gyertyával ünnepélyessé teszi már a várakozás időszakát is. Ezúttal igazi kézműves darabot, egy folton folt változatot mutatunk be, és nem csak a patchwork kedvelőinek.

 

 

 

A koszorúkészítés a lakásdíszítés egyik hálás műfaja, mert akár a tavalyit is átalakíthatjuk, felújíthatjuk, vagy beszerezhetünk néhány új hozzávalót és nagyobb gyakorlat nélkül is gazdagabbak leszünk egy szép koszorúval. A foltos koszorú alapja egy hungarocell karika, aminek a bevonására különféle maradék textileket használhatunk. Válogassunk össze színben és mintában egymással harmo- nizáló anyagokat, keskenyebb és szélesebb szalagot, farkasfogat, zsinórt, pomponos szalagot. A textileket vasaljuk ki és vágjunk belőlük csíkokat, majd kissé megfeszítve, hogy ne ráncosodjanak az íves részeken, borítsuk rá a karikára. Tűzzük meg gombostűvel. Folytassuk a bevonást körben, kis átfedéssel helyezzük egymásra a textilcsíkokat. Az anyagszéleket takarjuk szalaggal, zsinórral. Szúrjunk gyertyatüskéket a koszorúba, azokra gyertyákat. Díszítsük a koszorút kisebb nagyobb textilkörökből varrt jojókkal, melyek közepére öltsünk egy-egy gombot. A gyertyákra is tekerhetünk szalagot és díszíthetjük jojókkal.
A koszorúra cseppmentesen égő gyertyákat vásároljunk. Ne tegyük huzatba, mert ha nem függőlegesen ég a láng, nem tud elpárologni a gyertya anyaga, és viaszcseppek kerülhetnek a koszorúra. Égő gyertyával soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a koszorút!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kokárdavariációk
Az 1848-as márciusi ifjak kokárdája szalagból készült, és sokan ma is ezt a klasszikus...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Alkoss koszorút Csisztu Zsuzsával
Téli ajtókopogtatót készítettünk pihe-puha fonalakból és dekorgömbökből Csisztu Zsuzsával,...
Csillogó téli dekor
A tél egyik legszebb része az ünnepi várakozás és készülődés. Ahogy sötétednek a...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION