Selyemfestéssel


Egyre többféle remek színű és jó minőségű selyemfestéket szerezhetsz be a hobbiboltokban, melyekkel profi színvonalon tudsz mintázni. Megmutatjuk a fogásokat, hogy a kikötők vitorlásai díszíthessék a kendődet.

kendő, selyemfestés, nyár

Egy selyemsál – finom anyaga miatt – mindenképp eleganciát, nőies megjelenést sugároz, amit a mintaválasztással és a színekkel dinamikusabbá is tehetsz. A vízkék alapon a hajókötéllel keretezett vitorlások igazi nyári téma – inspirálhat a selyemfestésre. A keretre feszített kelmén húzd meg a kontúrokat, és utána könnyű lesz a színekkel életre kelteni a mintát. A kendőt kézmeleg vízben, kímélve mosd, és tiszta vízzel öblítsd. Törülközőben itasd le a vizet, és nyirkosan vasald ki.
Nagyítsd a mintát a selyemsál méretére (90×90 cm), és fekete, alkoholos filctollal húzd át a vonalakat, hogy jól lásd a motívumot. A kendőt csipeszekkel és gumigyűrűkkel feszítsd a festőkeretre, tedd alá a mintaívet, és illanó filctollal rajzold rá a vonalakat. A selymen szétfutna a festék, de kontúrvonalakkal határok közé tudod szorítani, ezért húzd ki fekete kontúrfestékkel a mintát. Vékony lesz a vonal, ha a tubusra 0,5-ös szűkítőt teszel. Ha a vonalak mindenhol találkoznak, a festék nem fut oda, ahova nem szeretnéd. Jobbkezesek balról jobbra, az azonos irányba néző, íves vonalakkal kezdjenek, és hajszárítózás után folytassák a másik iránnyal – balkezesek fordítva dolgozzanak. Újabb szárítás után hagyd a végére az egyenes vonalakat.
Pipettával vegyél ki a palettára néhány csepp festéket, és ecsettel színezd ki a részeket. Célszerű sorrend: vitorlák, tenger, kötél és keret. Balról jobbra haladva először a világos színekkel kezdd, a sötéttel fejezd be. A szárításhoz most ne használj hajszárítót, mert elfújhatod a festéket. Ha levetted a keretről, vasalóval fixáld a munkát a fonák oldalon öt percig, selyem fokozatra állítva.

A kendőt Fodor Erika festette. Webshop és tanfolyam: www.selyemvarazs.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Bontsatok vitorlát!
Nyári kreatív időtöltésként készítsetek hajókat a gyerekekkel.
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Fess sörpadot!
Sablonokkal egyszerűen és gyorsan át tudod alakítani a bútorokat. A kerti partikhoz...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION