A Riviéra színei


A Côte d’Azur festői tájain elvarázsol a színek kavalkádja, a bájos kisvárosok napsütéstől megfakult házfalai és spalettái.

Ezek fotóiból inspirálódva készíts egy-két kiegészítőt, melyekkel odavarázsolhatod a balkonodra vagy a vízparti nyaralódba a francia Riviérát.

Nem kell nagy művésznek lenned, elég, ha szeretsz festegetni, mert egy kis segítséggel akvarell hatású képet készíthetsz csempelapra az azúr part ihletésében. Megadjuk a vázlatot, amit indigóval másolhatsz fel. Vékony hegyű porcelánfilctollal rajzold át a vonalakat, ezzel megkapod a kontúrokat. Ha vízzel hígítod a porcelánfestéket, hasonlóan tudsz vele dolgozni, mint a vízfestékkel. Lazúrosan színezheted meg a képet, és hagyhatod a színeket egymásba is mosódni – ezzel az élénk színek kissé tompábbak, fakóbbak lesznek. Szükség szerint nedves fültisztító pálcával törölheted vissza a kevésbé sikerült részeket, de ha elégedett vagy a műveddel, hagyd teljesen megszáradni. Nem mindennapi használati tárgy lesz belőle, ha a porcelánfestéket ráégeted a csempére. A festett képedet poháralátétként csodálhatja meg az asztaltársaságotok.  A mediterrán házak napszítta, megfakult falainak és spalettáinak ezernyi színárnyalatát úgy érheted el, ha az élénk akrilfestékekbe – sárga, narancs, rózsaszín, bordó – némi fehéret teszel, valamint ezeket is kevergeted egymással. Leheletnyi barna vagy fekete festékkel további ódonságot kölcsönözhetsz nekik. A spaletták kékjeihez és zöldjeihez is hasonló módszerrel közelíts. Ezt a fajta színkeverést akár egyből a tálca falécein is gyakorolhatod, hiszen itt minden sáv más és más árnyalatú lesz. Megfested az egyiket, kis keverés, és máris megszületik egy hasonló. Egy nyári estét apró fényekkel tudsz meghitté tenni, és ha a francia Riviéra kikötőire gondolsz, fokozhatod a hangulatot egy saját készítésű, csónak alakú mécsestartóval. Igazán eredetivé akkor válik a látvány, ha rendhagyó síkba fordítod a ladikot, azaz felállítod. Így lehet jól látni a keskeny lécek kissé kopott, de mégis kontrasztos színeit. Érdemes mindjárt egy kéket és egy pirosat is készítened, mert a fehérrel ez a három szín hozza meg az igazi tengerparti érzést.
Közel hozzád pálmafák, mögötte a part belenyúlik a tenger végtelen kékségébe, és a vízen vitorlások – ez a Riviéra. Akár textilre is megfestheted, mert a fekete filctollal előre megrajzolt kép átlátszik majd az anyagon, ha ráfekteted a 37×37 cm-es törtfehér vásznat. Húzd meg laza ecsetvonásokkal a zöld pálmaleveleket, majd némi sárga festékkel tarkíthatod a színárnyalatokat. Utána jöhet barnával, kicsit cikcakkos mozdulatokkal a fatörzs. Húzd át a feliratot piros textilfilctollal, és rajzold meg a kishajókat is. Hígíts fel türkiz festéket, és lendületes vízszintes vonalakkal színezd a tengert és az eget. Zöld festékkel jelezd a szárazföld vonulatait, és vizes ecsettel mosd színátmenetesre a hegyoldalakat.  Ha a már száraz festéket vasalóval rögzítetted, színt színre fordítva varrhatod össze a párna elejét és hátát.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kényeztető levendula fürdősó
Egy illatos, forró fürdő sokat segíthet, hogy kipihend a nap fáradalmait, főleg,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy kaktusz nyárra
Ha nem épp a kedvenc hobbid a kertészkedés, és a szobanövények sem bírják sokáig...
Nizzai saláta
  Nyáron nincs is jobb a friss zöldségeknél! A Nizzai saláta tartalmas...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION