Folyasd a festéket!


Próbáld ki a fluid painting technikát! A képzőművészetben már régóta használnak hasonló módszereket az absztrakt, véletlenszerű foltrendszerek kialakításához.

Ám a lakberendezésben most kezdi hódító útját ez a művészies, laza technika. Kezdd papírlapokon az elsajátítását, kis gyakorlattal pedig egy asztalkát is mintázhatsz festékfolyamokkal. A színes akrilfestékek mellé szerezd be a Pouring Mediumot  (Pentart), ami anélkül folyósítja el a festékeket, hogy azon színének intenzitása nem változik, ellentétben a vízzel hígítással. A színek kiválasztásánál érdemes egy-egy szín több árnyalatát használni, és a fehér is mindig jó szolgálatot tesz. Ha feketét is használsz, drámaibb hatást érsz el. Terítsd le a munkafelületet nejlonnal. A kis műanyag poharakba önts mindegyik színből egy ujjnyit. Körülbelül egy-egy arányban hígítsd a folyósító médiummal, de ez függ a festékek eredeti állagától. A lényeg, hogy végül könnyen lecsepegjen a keverőpálcáról. Egy üres pohárba önts össze a színekből, egyszer – egy mozdulattal keverd meg, majd ezt terítsd el a papírlapon.

Ezután emeld meg a lapot és óvatosan döntsd különböző irányokba, hogy a festékek ide-oda folyjanak, keveredjenek. Ha úgy érzed, még önthetsz ide-oda a különböző színekből, majd megint döntögesd, míg elégedett nem vagy az eredménnyel. Tedd félre a művet, mert eltart egy-két napig, mire teljesen megszárad. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hófödte koszorú
A havas domboldalon megbúvó kis fenyvesre emlékeztet ez a koszorú, amit egy óra alatt...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Karácsony natúr színekkel
A pasztel színeket és természetes alapanyagokat kedveled? Akkor ezek a képek neked...
Csillogó téli dekor
A tél egyik legszebb része az ünnepi várakozás és készülődés. Ahogy sötétednek a...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION