Imádnivaló DIY tojássapkák Judyval


Judy a Groovehouse énekesnője, emellett pedig boldog családanya, aki tündéri kislányának mutatja meg nap mint nap, hogy az alkotásban mennyi öröm, szépség és csoda van, amit érdemes együtt megélni. 

 

A locsolásról: „A kislányom hatéves, ezért úgy ünnepeljük a húsvétot, mint anno mi a gyermekkorunkban: Majszi gyönyörű ruhába öltözik, és az utcában lakó pici fiúk meg-megjelennek nálunk locsolkodni az apukákkal együtt. Mi meg anyukámmal és Majával készülünk: sütiket készítünk és várjuk a locsolókat. Ez az ünnep nálunk szívszaggatóan aranyos és a gyerekekről szól. Aztán meglátogat bennünket a család is sok-sok gyerekkel, ezért előre elrejtjük a kertben a csokikat, nyuszikat. Aztán indulhat a csokivadászat: a gyerekek átfésülik az összes bokrot, mindent kikutatnak, de az is előfordult már, hogy olyan jól elrejtettük a mini meglepetéseket, hogy csak hetekkel később találtuk meg.

A húsvéti dekorációról: „Mindent kidíszítünk, használjuk a szimbólumokat, a nyuszikát, pipit, bárányt, barkaágat is feldíszítünk, ugyanúgy készülünk, mint advent idején, csak tavaszi hangulatban.

A varrásról: „Magamnak nem varrok, ma már a fellépőruhák sem olyan különlegesek, hogy erre szükség lenne. A kislányom Barbijainak azonban én szoktam ruhákat készíteni. Régen az én saját babáim is egyedi ruhát kaptak, most pedig a kislányom miatt varrok ismét babaruhákat, mert imádja őket öltöztetni – nem is tudom, kitől örökölte… Folyton időhiányban vagyok, de a babaruhavarrás egy közös elfoglaltságunk. Néhány apróságot azért szoktam rendszeresen varrni: díszpárnát szívesen készítek, amivel a lakást lehet dekorálni, vagy ajándékba lehet adni”

Az alkotás öröméről: „Majának nagyon jó a kézügyessége, ezért igényli, hogy együtt alkossunk. Szeret ragasztani, rajzolni, állandóan színez vagy kopíroz. A ragasztó, a papírok és a ceruzák nálunk mindig elől vannak. Az alkotással töltött idő mindkettőnknek igazi öröm.” 

 

Termoanyagból vágd ki duplán a fejet. Ragaszd az egyikre a tüskét, taréjt vagy fülecskéket, majd borítsd rá a másik felét is. Végül ragaszd fel mindkét oldalra szimmetrikusan a szemeket. Ragasztó helyett pelenkaöltéssel is körbevarrhatod a figurákat, így nemcsak rögzíted, hanem díszítheted is a figurákat. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Húsvét cseresznyevirággal
A dús szirmú japán cseresznyevirágok már a tavaszt hirdetik. Erősítheted ezt a hangulatot,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Tágítsd a teret- így lehet a kerted otthonod meghosszabbítása
Napjaink rohanó világában egyre jobban igényeljük a természet közelségét, menekülünk...
Pomponbari gyapjúgombócokból
Pihe-puha, szórakoztató és az elkészítésében még a gyerekek is aktívan részt vehetnek,...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION