Ékszerek etno stílusban


Természetes, rusztikus hatást érhetsz el, ha különböző vastagságú és típusú fonalakkal egy-egy kis méretű, szövött darabot készítesz.

Válassz hozzájuk üde színeket, és összeállíthatod belőlük a tavaszi szezon nyaklánc és karkötő kollekcióját.

A kartonlap rövidebb oldalain készíts fél cm-ként 10 bevágást. Kötözd be a felvetőszálat az első bevágásba, majd tekerd a kartonra a fonalat, azaz mindig simítsd a következő résbe. A végét rögzítsd csomóval. A szövés előtt az egyik színes fonalat alul vezesd végig a felvetőszálakon és egyenként csomózd rá. A szövéshez fűzd a színes szálat tompa hegyű tűbe, és bújtasd fel-le a felvetőszálak között, egyik oldaltól a másikig, majd fordulj vissza ugyanilyen módon. Váltogasd tetszés szerint a színeket. Két-három soronként nyomkodd le a sorokat tűvel, hogy tömörödjön. A végén is csomózd végig a felvetőszálakat ugyanúgy, mint a kezdéskor. A karton hátoldalán vágd el a felvetőszálakat és kettesével csomózd őket össze a szövés széle felett. Laposfogóval szoríts rá szalagvégzárót. Az alul lévő felvetőszálakra fűzz színes gyöngyöket, majd csomózd el őket.  

Hasonló módon karkötőt is készíthetsz, ehhez hosszabb kartonra és hosszabb szövött darabra lesz szükség. Ennek mindkét oldalát szalagvégzáróval zárd le, majd szabadon díszítheted gyöngysorral.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy húsvéti répa
Egy ötletes csomagolással még emlékezetesebbé teheted a húsvét reggelét a gyerekek...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Húsvéti tojás természetesen
Próbáltad már természetes anyagokkal megfesteni a húsvéti tojást?

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION