Tároló rafiából


Természetes anyagokból készíts te is praktikus tárolókat. Kerülhetnek az íróasztalra, használhatod őket virágtartóként, vagy rendszerezheted az itt-ott kallódó apróságokat.

Rafiaszálakból készíts fonatot. A színátmenetes hatáshoz mindig az alsó színnel kezd a munkát. Ha fonás közben elfogy egy szál, rögtön pótold egy újabbal. Ha már elég hosszú a fonatod, kezdd el megvarrni a tartót. Csiga alakban tekerd fel és öltsd egymáshoz a sorokat. Egy befőttesüveg aljára rögzítsd kétoldalú ragasztóval, ez lesz a sablon, mely segít egyenesen tartani az tartó oldalát.

Folytasd a varrást, követve az üveg formáját. Ha időközben elfogy a fonatod, fonj még hozzá. Fokozatosan kezd el beledolgozni a többi színt is: először csak a fonat egyik ágába tegyél új színt, majd a többi ágból is tűnjön el az előző szín. A vége felé már ne pótold a szálakat, hagyd, hogy elvékonyodjon a fonat. Hajtsd a végét a tartó belsejébe és sűrű öltésekkel varrd bele. Ha kupakot is szeretnél rá, a kezdéskor hajlíts hurkot a fonatból: ez lesz a fogantyúja.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION