Dekupázsolj Barabás Évával


Évi az RTL Klub műsorvezetője és az SOS gyermekfalvak nagykövete, aki szabadidejében lelkesen kézműveskedik, mely valódi feltöltődést jelent számára. Épp ezért invitáltuk a Praktika műhelyébe.  

Vágd körbe a mintát ollóval, majd tervezd meg, hogy hová kerüljön a pólóra. A minta szélét gombostűkkel jelöld meg az anyagon. Válaszd le a szalvétamintáról a legfelső festett réteget, mert csak erre lesz szükséged. Tegyél egy alátét lapot a póló rétegei közé, majd a pólóra kenj egy vékony réteg fabric médiumot a minta alatti részre, és simítsd rá a szalvétát.  Ne aggódj, ha kicsit túlment a ragasztó a minta szélén, ugyanis fehér, vagy halvány textilen, szinte láthatatlan lesz a száradás után.  

 

A mintára is vigyél fel egy réteget a fabric médiumból úgy, hogy a minta közepétől indulva vidd fel az anyagot a széle felé, így elkerülheted, hogy a szalvéta meggyűrődjön. Ha már mindenhol egyenletesen befedted a mintát, akkor hagyd száradni a felületet.

Sötét pólón körbe kell rajzolni a mintát, majd ezt a területet fehér textilfestékkel kell alábélelni, és erre mehet a textil dekupázs. Így elkerülheted, hogy a sötét alap átüssön a mintán. 

Flow-élmény  A munkám mellett, ami igazán kreatív és pörgős, szükségem van arra, hogy befelé is figyeljek egy picit. A kutyámmal, Hugóval sokszor sétálok, és foglalkozom. A természetjárás, és az, hogy nagy térben vagyok, jót tesz. Szinte észre sem vesszük, hogy nem tudunk messzire nézni, ha folyamatosan épített környezetben vagyunk, így éhezünk arra, hogy a szemünk ne akadjon meg az első használati tárgyon a közelünkben.  A másik kedvenc elfoglaltságom az alkotás.  Általában reggel, vagy délelőtt tudok kicsist magamban lenni, mert délután már a tévében vagyok, ám ezek az alkotással töltött percek nagyon feltöltenek. Igazi Flow-élményt jelentenek számomra. 

Dekupázs a nagy kedvenc  A dekupázs technika a kedvencem, ebben már sok tapasztalatot szereztem, és ügyesen meg tudom valósítani az elképzeléseimet. A kolléganőimnek is készítek dekupázsolt cserepeket.  Van, hogy megadják a fő motívumot, a többi részen pedig kiélem magam.  Általában nemcsak egy szalvétából áll össze a kép, hanem sok apró részletből alakul ki a montázs.

Az egyediség körülvesz  A dekupázsolt cserepeim díszítik a szerkesztőséget és természetesen otthon is van belőle jó néhány. Ajándékba is szívesen adom, így a tárgyak másoknak is örömet okoznak. Foglalkoztat az is, hogyan lehetne kicsist többet kihozni a dolgokból. Vannak ismerőseim, akik nagyon szép kézműves tárgyakat készítenek, de nem értékesítik őket, talán egy adományboltban szívesen megvásárolná valaki, így a művészet egy kicsit karitatív is lenne. Ám ez a gondolat még kidolgozásra szorul, de van benne fantázia az biztos.

Új technika és régi tapasztalat Örültem, hogy kipróbálhattam a textildekupázsolást, mert még soha nem csináltam, és mint minden technikának, ennek is megtapasztalhattam a buktatóit.  Például rájöttem, hogy a sötét alap textilen sem ad jó eredményt ennél a módszernél, mivel a hajszálvékony szalvétán átüt az alap, és elveszik a minta, de fehér vagy halvány árnyalatokon az eredmény tökéletes lesz.  Talán legközelebb még visszatérek a Praktikába és más technikát is kipróbálok, mondjuk a transzferálást is.  Mert imádok alkotni és új dolgokat tanulni. 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Szikrázó tojások
Dekorálj csillogó tojásokat idén. 
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Skanzen húsvét
Az idei rendezvény központi témája legősibb húsvéti jelképünk, a bárány, és a hozzá...
Cuki fészkek húsvétra
Ti szoktatok fészket rakni húsvétkor? Válogass a szebbnél-szebb ötletekből és készíts...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION