A Disney On Ice : Varázslatos Jégfesztivál


Készüljünk egy téli csodaországba történő belépésre Mickey és Minnie egér, Donald kacsa és Goofy társaságában, miközben a birodalom varázslatos pillanatai megtöltik az előadást. Minden korosztályt magával ragad A kis hableány, az Aranyhaj és a nagy gubanc, A szépség és a szörnyeteg, és minden idők egyik legnépszerűbb animációs filmje, a Jégvarázs kalandos pillanatai egy vadonatúj jégrevüben.

“Az idei Disney On Ice igazán varázslatos, tele olyan Disney szereplőkkel, akiknek hatalmas szívük és  igazi személyiségük van”- mondja Nicole Feld producer. “Megjelennek a hercegnők, akik derűsek és elszántak, de feltűnnek a színen a lelkes segítők is, így ők még jelentősebbek az előadásban.”

A korcsolyázók színes kavalkádja kirobban a jégre a mesés nyitányban, ahol egy tánc- és ének-párbaj zajlik a fiúk és a lányok között, és amit nem más, mint Mickey és Minnie egér vezet. A nézők is az előadás részeseinek érezhetik magukat, hiszen arra ösztönzik őket, hogy közben felálljanak és táncoljanak.

 “Teljesen új irányt vettünk a Disney mesék bemutatása kapcsán” – nyilatkozza Juliette Feld producer. - “Együtt tesszük meg a kalandos utakat Anna és Elsa hercegnők, Ariel, Belle és Aranyhaj világában.”

A közönség Arendelle téli világában találja majd magát, hogy csatlakozzon Elsa és Anna hercegnőkhöz, valamint a vidám hóemberhez, Olafhoz, a szeszélyes hegyi emberhez, Kristoffhoz és hűséges rénszarvasához, Svenhez, ahogy felfedezik, hogy az igaz szerelem mindent legyőz. Az Oscar-díjas animációs film, a Jégvarázs életre kel a jégen, tele akcióval, kalanddal, varázslattal és felejthetetlen szereplőkkel.

“Az elmúlt több mint 30 év során a Feld Entertainment a Disney On Ice előadások összeállítása során olyan filmre várt, mint a Jégvarázs” – állítja Nicole Feld producer. – “A legizgalmasabb rész az olyan karakterek jégrevitele, mint Anna és Elsa, tudva, hogy erős és inspiráló üzenetük van a közönség számára, miközben felfedezik az igazi szeretet jelentését.”

A Feld Entertainment világszínvonalú korcsolyázói ismét megmutatják tagadhatatlan tehetségüket A kis hableány részben bemutatott légtorna során. Ariel 35 méter magasan a jég fölött dicsekszik új lábaival, amint hableányból emberré válik, miután felbukkan Ursula üstjéből.

“Mindenkit le fog nyűgözni, ahogy Ariel felemelkedik, majd elképesztő gyorsasággal pörög a jég felett.” – meséli a rendező, Patty Vincent. – “Ez az első alkalom, hogy ilyen módon mutatjuk be az átalakulását. Ez teszi a Varázslatos Jégfesztivált egyedivé. Olyan jeleneteket válogattunk össze, amelyek még sosem szerepeltek jégrevüben, ezért időt kellett szánnunk a részletek kidolgozására, hogy igazán különlegesek legyenek.”

A szépség és a szörnyeteg “Légy a vendégünk” dalában a csillogó szalvéták és ezüst evőeszközök jelmezei elkápráztatják a közönséget. Cynthia Nordstrom jelmeztervező keltette életre az elvarázsolt kastély személyzetét, olyan anyagokat választva, amelyek szétnyílnak, amikor az előadó felemeli a kezét, és olyan hozzávarrt részeket tartalmaznak, amelyek kibővítik a ruhákat.

 “A jelmezeket úgy terveztük, hogy hangsúlyozzák az asztaldíszek elképesztő mennyiségét” – mondja Nordstrom. – “A szalvéták széthajtogathatók, ezzel is növelhető a méretük, és a villák a szereplők feje fölé tornyosulnak. Ez egy nagy pillanat Belle számára; a jelmezeknek is ezt kell tükrözniük.”

A szépség és a szörnyeteg minden szempontból extravagáns és mindenen túl tesz, csábítva a nézőket hogy kövessék a történetet. Gaston igazi fáklyákkal vezeti a falusiak csoportját, hogy megtalálják és megöljék a szörnyeteget; az ikonikus vörös rózsa hatalmas szirmai ténylegesen lehullanak; és a kastély hóbortos díszlete rajzfilm hatást kelt.

Ezeket mind, további elemekkel együtt - beleértve a lenyűgöző csillárt, amely felgyullad amint ereszkedik lefelé a “Légy a vendégünk” dalban – Walt Spangler látványtervező alkotta meg az első Disney On Ice produkciójában.

Spangler rengeteg mindent tervezett a jégre, hogy háromdimenziós hatást érjen el, ezzel lehetővé téve karakterek kölcsönhatását, hogy felmásszanak rájuk vagy épp alattuk korcsolyázzanak el. “A díszletnek nem csak meg kell jelennie a jégen, hanem hátteret is kell alkotnia a történethez.” – mondja Spangler. – “Ezt egy osztrák függöny használatával értük el, ami a hátteret alkotja, de alulról felfelé részletekben is megemelhető.”

Azáltal, hogy emelik és leengedik, a függöny színpadi hatást kelt a jégen. Mindkét végén nyitható és csukható anélkül, hogy ez megzavarná a jelenetet. Megnöveli a jég felületét, és felveszi az előadás világítását. Ez különösen akkor érzékelhető, amikor Aranyhajat meleg fogadtatásban részesíti királysága.

Maximus előre tör, és a középpontba kerül, amikor mindenki összegyűlik, hogy egy hatalmas zászlóval és lampionokkal üdvözöljék Aranyhajat és Flynnt. A lebegő lámpák fényei visszatükröződnek a jégen és a függönyön, ami a jelenet hátteréül szolgál. A függöny és a világítás kombinációja mélységet ad a jelenetnek azáltal, hogy megsokszorozza a lámpák fényét, mintha az éjszakai égbolt világítana.

A világítás kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy az előadás valóban varázslatos élményt nyújtson. Amellett, hogy gondosan válogatott színek festik meg a négy történet során a jeget és a függyönyt, a fénytervező Sam Doty olyan fényeket választott, amelyek a közönséget is felpezsdítik az előadás alatt. “A színek a hercegnők eltérő világait hangsúlyozzák, de ez az, ahogyan a fények a figyelmet is irányítják a karakterek jelenetei alatt” – nyilatkozza Doty. – “Például, amikor bemutatják Triton lányait, a fények külön-külön emelik ki őket. A közönség figyelme pedig követni fogja a reflektorokat.”

A Disney On Ice Varázslatos Jégfesztiváljának  része egy csodálatos fényjáték is a Disney mesehősök újbóli felbukkanásakor. Ariel, Belle és Aranyhaj  visszatérnek a jégre barátaikkal, Anna és Elsa hercegnőkkel együtt, hogy elbúcsúzzanak a közönségtől. Ilyen sok tehetséggel és történettel egyetlen előadásban, a Disney On Ice valóban elhozza a varázslatot.

Ha többet szeretne megtudni a Disney On Ice-ról, látogasson el a www.disneyonice.com weboldalra, vagy keressen minket Facebook oldalunkon és Youtube csatornánkon.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Papírvirág koszorú
A pasztellszínű papírokból vágott és ragasztott dáliákkal, margarétákkal és bazsarózsákkal...
Csak Te és Én…
A Hotel OTP Birkenhof**** Ausztriában, a Nockberge hegység lábainál, Bad Kleinkirchheim...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION