Diy virágcserép Görgényi Fruzsinával


Görgényi Fruzsina színésznővel egy színátmenetes tavaszi kaspót alkottunk. Az elkészült cserepet azonnal be is ültettük friss virágokkal, miközben az alkotás szépségeiről beszélgettünk.

 

A cserepet fesd le színátmenetesre úgy, hogy először a felső peremére kened a világoszöld színt, majd adagolj a világoshoz egy pici sötétzöldet egy kis tálkában, és ezzel is fess le egy sávot keresztben a cserépen pont az első sáv alatt. Figyelj, hogy a színsávok találkozásánál fedjenek át egymáson a festékek, ettől kialakul a fokozatos átmenet.  Egy másik tálkában keverj egy még sötétebb árnyalatot ezzel is fess egy sávot, így haladj lefelé a cserép aljáig. Majd várd meg a teljes száradást.

A cserép oldalára alulra fehér színű krétafilctollal rajzold fel a fél mandalamintát szabadkézzel.  Csak hagyd, hogy egymásra épüljenek az ívek, majd ha kész van a néhány vezető vonal, kezd el kitölteni, néhol vastagítsd meg a vonalakat és tegyél sorban pöttyöket, vonalkákat a minták köré. Ha nem bízol a szabad kézi rajztudásodban, akkor egy sablont másolj le egy nyomtatópapírra fekete filctollal, majd a minta túloldalát satírozd át grafitceruzával sűrűn.  Illeszd a mintát a cserépre, és rajzold át a filctollal húzott vonalakat, így a grafit nyomot hagy majd a cserépen. Krétafilctollal húzd át az előrajzolt formát, és pöttyökkel, vonalkákkal díszítsd ki.  

Kreatív nap Görgényi Fruzsinával

Varrás

Jó lenne, ha tudnék varrni, de annyi az elfoglaltságom, hogy nem igazán tudok időt szakítani egy tanfolyamra. Az iskolában szerintem kéne egy olyan óra, ahol az alapokat elsajátíthatják a gyerekek.  Kézműves foglalkozásokra jártam, és anyukámmal is sokszor alkottunk, de a varrás az kimaradt és a suliban csak technikaóra volt, ahol ilyesmikkel nem foglalkoztunk.

Egyedi ruhák

Sokszor gondolkodom azon, hogy egy-egy ruhát hogyan tudnék átalakítani, mert bár nagyon szép már úgy is, ahogy megvettem, de a fejemben már látom, hogy egy-két extra megoldással sokkal vagányabbá, izgalmasabbá tehetném.

Festett virágtartó

A cserép, amit festettünk nagyon gyorsan elkészült és meg is száradt. Nem ismertem az akrilfestéknek ezt a fajtáját, amivel ilyen egyszerűen lehet dolgozni. A krétafilctoll is nagyon szépen fedte be a felületet, ezzel sem találkoztam eddig. Azt hittem, tovább tart majd az alkotás. 

Örök alkotó

A kézműveskedést, az egyedi tárgyak alkotását egyébként nagyon szeretem. Alapvetően ez nem csak a gyerekek tevékenysége lehet, bár ha nekem lesz, én is biztosan sokat fogok vele együtt alkotni. A Barátok köztben Gigi nagyon szeretne már gyermeket, és a karakter megformálása természetesen mélyen érint engem is. Gigi úgy él bennem, hogy biztosan nagyon jó anyuka lenne, ha lehetne gyermeke, és soha nem sajnálná az időt a picivel tölteni, együtt babáznának vagy fűznék a gyöngyöt.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION