Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy vászontasak Keleti Andival

Táncművészként és táncpedagógusként szerzett hírnevet, azt is sokan tudják róla, hogy jól bánik a tűvel-cérnával, azonban Andi ennél jóval sokoldalúbb. Szinte minden kreatív tevékenységet szívesen űz: fest, barkácsol, kárpitoz és lakást újít fel.

Szabj az anyagból egy 21 x 60 cm-es téglalapot, a széleket szegd el körben cikcakköltéssel. Helyezd a vászondarabot színével felfelé, a rövid oldalával magad felé és az egyik rövid oldalból hajts vissza 10 cm-t, gombostűzd le. Kerekítsd le a hajtásnál a két végét, és varrd le a vonalon.

Vágd le a felesleges vásznat a lekerekítés mellett fél cm ráhagyással. Ollóval csipkedd be a ráhagyást, így kifordítás után nem fog megfeszülni az anyag, hanem szépen kisimul. Fordítsd színére, majd vasald le az élét, és tűzd le keskenyen a szél mellett.

A másik rövid oldalt hajtsd fel a ráhajtóig fonákoldalával kifelé, és tűzd le keskenyen a tasak két oldalát. Felül, ahol találkozik a ráhajtóval, erősítsd meg a varrást még pár öltéssel. Fordítsd színére a tasakot, majd vasald át. 

A szalag közepéből hajts hurkot, amin átfér a gomb, mert ez lesz a gomblyuk. Köss egy csomót a hurok alá, majd a két szalagvégből köss egy masnit. Öltsd fel a ráhajtó elejére középre, közel a széléhez. Varrd fel a gombot a szalagból formált gomblyuknak megfelelő helyre, a tasak elejére.

Mikor vettél először tűt a kezedbe?

A nagymamámtól kötni, horgolni, hímezni tanultam, a másik nagymamám barátnője pedig megtanította nekem a varrás alapjait. Én is varrogattam babaruhát, mint más kislányok, és már általános iskolás koromban magam varrtam a táncruháimat is. Végül annyira megszerettem a varrást, hogy ruhaipari iskolába mentem, ahol férfiszabóként végeztem.

A tánc és a varrás hogyan kapcsolódott össze az életedben?

Európa-szerte jártunk nemzetközi versenyekre, és a táncosoknak annyira megtetszettek a ruháim, hogy egymás után terveztem és készítettem a fellépőruhákat a sajátjaim mellett a német, osztrák és svájci versenyzőknek is. Akkoriban inkább csak külföldön lehetett szép anyagokhoz jutni, így éjszaka a szállodában megvarrtam a ruhát, amit a barátnőm hajnaltól a délutáni versenyig strasszkövekkel varrt ki.

Hogyan van jelen a kreativitás a hétköznapjaidban?

Mivel iparművészeti iskolába készültem, gyerekkoromban rajz szakkörre és kerámiafoglalkozásokra is jártam, így elég sok mindenhez bátran nyúlok. Imádom a lakberendezést, a kárpitozást és a bútorfestést is beleértve. Fúrok, faragok, barkácsolok, nemrég például egy kárpitozott ágytámlát készítettem a hálószobánkba.

A gyerekeid mennyire örökölték a sokoldalúságodat?

A lányom ugyan megtanult géppel is varrni, de magától nem áll neki. Azonban szeret dekupázsolni, nagyon kreatív és jó ötletei vannak. A tánc sem vonzza, inkább a fitnesz érdekli.

Mostanában miket varrsz?

A tévészereplésekhez a mai napig is magam varrom a ruháimat, sőt készítettem fellépőruhát Péter Srámeknek is, akivel a Nagy Duettben szerepeltünk együtt. Szívesen viszik a ruháimat táncos csapatok is, akik hajókon lépnek fel. A tanítványaimnak inkább csak formációs ruhákat varrok. De gyakran kerül ki egy-egy párna, függöny is a kezem alól. 

Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb?

Sok van, de talán az esküvői ruhámra, és a legutóbb egy faragott padlóvázs átslskítására, aminek a mélyedéseit gipsszel töltöttem fel és utána dekupázsoltam. Rá sem lehet ismerni! hirdetés


Legnépszerűbb témák


KIEGÉSZÍTŐK

KIEGÉSZÍTŐK
Utazó neszesszer
KIEGÉSZÍTŐK
Mintázz természettelEZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi macaron

KIEGÉSZÍTŐK
A Riviéra színei


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP