hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy vászontasak Keleti Andival

Táncművészként és táncpedagógusként szerzett hírnevet, azt is sokan tudják róla, hogy jól bánik a tűvel-cérnával, azonban Andi ennél jóval sokoldalúbb. Szinte minden kreatív tevékenységet szívesen űz: fest, barkácsol, kárpitoz és lakást újít fel.

Szabj az anyagból egy 21 x 60 cm-es téglalapot, a széleket szegd el körben cikcakköltéssel. Helyezd a vászondarabot színével felfelé, a rövid oldalával magad felé és az egyik rövid oldalból hajts vissza 10 cm-t, gombostűzd le. Kerekítsd le a hajtásnál a két végét, és varrd le a vonalon.

Vágd le a felesleges vásznat a lekerekítés mellett fél cm ráhagyással. Ollóval csipkedd be a ráhagyást, így kifordítás után nem fog megfeszülni az anyag, hanem szépen kisimul. Fordítsd színére, majd vasald le az élét, és tűzd le keskenyen a szél mellett.

A másik rövid oldalt hajtsd fel a ráhajtóig fonákoldalával kifelé, és tűzd le keskenyen a tasak két oldalát. Felül, ahol találkozik a ráhajtóval, erősítsd meg a varrást még pár öltéssel. Fordítsd színére a tasakot, majd vasald át. 

A szalag közepéből hajts hurkot, amin átfér a gomb, mert ez lesz a gomblyuk. Köss egy csomót a hurok alá, majd a két szalagvégből köss egy masnit. Öltsd fel a ráhajtó elejére középre, közel a széléhez. Varrd fel a gombot a szalagból formált gomblyuknak megfelelő helyre, a tasak elejére.

Mikor vettél először tűt a kezedbe?

A nagymamámtól kötni, horgolni, hímezni tanultam, a másik nagymamám barátnője pedig megtanította nekem a varrás alapjait. Én is varrogattam babaruhát, mint más kislányok, és már általános iskolás koromban magam varrtam a táncruháimat is. Végül annyira megszerettem a varrást, hogy ruhaipari iskolába mentem, ahol férfiszabóként végeztem.

A tánc és a varrás hogyan kapcsolódott össze az életedben?

Európa-szerte jártunk nemzetközi versenyekre, és a táncosoknak annyira megtetszettek a ruháim, hogy egymás után terveztem és készítettem a fellépőruhákat a sajátjaim mellett a német, osztrák és svájci versenyzőknek is. Akkoriban inkább csak külföldön lehetett szép anyagokhoz jutni, így éjszaka a szállodában megvarrtam a ruhát, amit a barátnőm hajnaltól a délutáni versenyig strasszkövekkel varrt ki.

Hogyan van jelen a kreativitás a hétköznapjaidban?

Mivel iparművészeti iskolába készültem, gyerekkoromban rajz szakkörre és kerámiafoglalkozásokra is jártam, így elég sok mindenhez bátran nyúlok. Imádom a lakberendezést, a kárpitozást és a bútorfestést is beleértve. Fúrok, faragok, barkácsolok, nemrég például egy kárpitozott ágytámlát készítettem a hálószobánkba.

A gyerekeid mennyire örökölték a sokoldalúságodat?

A lányom ugyan megtanult géppel is varrni, de magától nem áll neki. Azonban szeret dekupázsolni, nagyon kreatív és jó ötletei vannak. A tánc sem vonzza, inkább a fitnesz érdekli.

Mostanában miket varrsz?

A tévészereplésekhez a mai napig is magam varrom a ruháimat, sőt készítettem fellépőruhát Péter Srámeknek is, akivel a Nagy Duettben szerepeltünk együtt. Szívesen viszik a ruháimat táncos csapatok is, akik hajókon lépnek fel. A tanítványaimnak inkább csak formációs ruhákat varrok. De gyakran kerül ki egy-egy párna, függöny is a kezem alól. 

Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb?

Sok van, de talán az esküvői ruhámra, és a legutóbb egy faragott padlóvázs átslskítására, aminek a mélyedéseit gipsszel töltöttem fel és utána dekupázsoltam. Rá sem lehet ismerni! hirdetés


Legnépszerűbb témák


KIEGÉSZÍTŐKhirdetés

EZT IS Ajánljuk

INSPIRÁCIÓ
Bud Spencer gondolata
ÖTLETEK
Amigurumi cica

INSPIRÁCIÓ
Tűpárna lakókocsi
INSPIRÁCIÓ
Buddha gondolata
GYEREKEKNEK
Horgolt babatakaró


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP