Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy póló Kisóval

Kiss Orsolya valódi energiabomba, reggel hattól ébreszti a hallgatókat a Rock Fm-en, de hétvégenként sem pihen, hiszen akkor a Szerencse Szombatot vezeti a Duna tévén.

Ugyanakkor napi szinten sportol, fut, jógázik és csoportos erősítő órákat is tart, mégis jutott ideje egy közös alkotásra.

 Kreativitás nap mint nap

A kreativitás folyamatosan jelen van az életemben, minden területen szükségem van rá és használom is. Olyan apróságoktól kezdve, hogy milyen színű-díszítésű legyen a körmöm, leengedjem vagy feltűzzem a hajamat; vagy természetesen, hogy mit vegyek fel. Imádom kombinálni a színeket, a ruhadarabokat, cipőket, kiegészítőket.

A munka művészete

A munkámban is nagy szükség van arra, hogy találékony legyek. Éveken keresztül szerkesztője is voltam a rádióműsoraimnak, kitalálni, felépíteni, dramaturgiát adni a tartalomnak szintén kreativitást igényel.  Az edzésekről nem is beszélve, főleg, hogy gyakran tartok koreografált órát, ami komoly előkészülettel jár. Ki kell találnom a mozdulatsort, aztán összeállítani, hogy hogyan építem fel, tanítom be, hiszen – a tánccal ellentétben – itt nincs megállás, nem eshetünk ki a ritmusból. A tévénél is nélkülözhetetlen ez, hiszen élő műsort vezetek, gyakran előfordul, hogy azt az utasítást kapom a szerkesztőtől a fülemre, hogy "ki kell beszélni 2 percet", vagy épp "nincs idő, 20 másodperc és vége, elköszönés". Azonnal reagálni kell, profin, hogy a néző ebből semmit ne vegyen észre.

Kikapcsolódás

Talán pont azért, mert reggeltől estig pörgök, jelen kell lenni fejben-agyban, imádok futni, ez az egyik hobbim. A maga monotonitásával kiegyensúlyozza a mérleget. Kizárólag magamra, a gondolataimra, és a megérzéseimre tudok figyelni. A bikram jóga is nagy kedvencem. Embert próbáló az alap feladat is: 39 fokban 90 percet kibírni. A gyakorlatok pedig olyanok, hogy nem tudsz másra figyelni. Abban a pillanatban, hogy picit elkalandozol, felborulsz, nem tudod megtartani a pózt. Viszont azáltal, hogy nem jut eszedbe, hogy aznap még például be kellene vásárolni, be kellene indítani egy mosást és néhány telefonhívást is el kellene intézni, teljesen ki tudsz kapcsolni.

Játék a színekkel

Szeretem magamat sminkelni és szívesen kísérletezek is. Időhiány miatt ugyan ritkán, de sminkoktatásra is járok. Most is tervezem, a nyár közeledtével meg szeretném tanulni a "nap csókolta” sminket. Ezen ambícióim kizárólag magamra irányulnak, mások sminkelését nem tervezem.

Egyedi alkotás

Nagyon tetszett a feladat, ami elé a Praktika magazin állított. Sosem volt túl jó a kézügyességem, legalábbis a tanárok hármasnál jobbra ritkán értékelték egy-egy rajzomat, varrásomat, barkács-munkámat. Szóval tartottam a feladattól, de sikerélménnyel gazdagodtam! És igen, kedvet kaptam az egyedi ruhaneműk készítéséhez! Főleg, hogy szeretek egyedi dolgokat hordani, gyakran vásárolok olyan boltban, ahol tudom, hogy egy ruhából minden méretből csak egy darabot rendelnek, így nem valószínű, hogy majd szembejön velem. Ez szimpatikusabb megoldás, főleg, hogy beletehetem magamat, az ötleteimet, a kreativitásomat.

Terítsd a pólót magad elé, és a rétegek közé fektess háztartási csomagolópapírt, hogy a festés ne üssön majd át a hátoldalra. Tervezd meg, hogy hová teszed majd a pólóra a stencilt, és öntapadó ragasztóspray-vel fújd le a hátoldalát. Várj néhány másodpercet, majd simítsd a pólóra.  Ha a stencilminta széle nem eléggé takarja ki a pólót, akkor maszkolószalaggal ragaszd körbe. Permetezd be a minta alsó felét a választott színek egyikével, majd a felső részét a másikkal. A középső sávban a két szín legyen átfedésben, így érdekes színátmenetet érhetsz el.  A stencilre fektess konyhai papírtörlőt, és itasd fel a felesleges festéket. Ne töröld, csak fektesd rá óvatosan, enyhén nyomd rá a tenyereddel, majd emeld le. Távolítsd el a pólóról a maszkolószalagokat, majd a stencilt is húzd le óvatosan. Így már láthatod a kész mintát a pólón, ám még várnod kell a festék száradásáig néhány órát. A textilfestéket a csomagolásán jelzett útmutató szerint vasalással fixáld a póló anyagába. Ez után már 30 fokon mosógépben is moshatod.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP