Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Dekupázsolj Barabás Évával

Évi az RTL Klub műsorvezetője és az SOS gyermekfalvak nagykövete, aki szabadidejében lelkesen kézműveskedik, mely valódi feltöltődést jelent számára. Épp ezért invitáltuk a Praktika műhelyébe.  

Vágd körbe a mintát ollóval, majd tervezd meg, hogy hová kerüljön a pólóra. A minta szélét gombostűkkel jelöld meg az anyagon. Válaszd le a szalvétamintáról a legfelső festett réteget, mert csak erre lesz szükséged. Tegyél egy alátét lapot a póló rétegei közé, majd a pólóra kenj egy vékony réteg fabric médiumot a minta alatti részre, és simítsd rá a szalvétát.  Ne aggódj, ha kicsit túlment a ragasztó a minta szélén, ugyanis fehér, vagy halvány textilen, szinte láthatatlan lesz a száradás után.  

 

A mintára is vigyél fel egy réteget a fabric médiumból úgy, hogy a minta közepétől indulva vidd fel az anyagot a széle felé, így elkerülheted, hogy a szalvéta meggyűrődjön. Ha már mindenhol egyenletesen befedted a mintát, akkor hagyd száradni a felületet.

Sötét pólón körbe kell rajzolni a mintát, majd ezt a területet fehér textilfestékkel kell alábélelni, és erre mehet a textil dekupázs. Így elkerülheted, hogy a sötét alap átüssön a mintán. 

Flow-élmény  A munkám mellett, ami igazán kreatív és pörgős, szükségem van arra, hogy befelé is figyeljek egy picit. A kutyámmal, Hugóval sokszor sétálok, és foglalkozom. A természetjárás, és az, hogy nagy térben vagyok, jót tesz. Szinte észre sem vesszük, hogy nem tudunk messzire nézni, ha folyamatosan épített környezetben vagyunk, így éhezünk arra, hogy a szemünk ne akadjon meg az első használati tárgyon a közelünkben.  A másik kedvenc elfoglaltságom az alkotás.  Általában reggel, vagy délelőtt tudok kicsist magamban lenni, mert délután már a tévében vagyok, ám ezek az alkotással töltött percek nagyon feltöltenek. Igazi Flow-élményt jelentenek számomra. 

Dekupázs a nagy kedvenc  A dekupázs technika a kedvencem, ebben már sok tapasztalatot szereztem, és ügyesen meg tudom valósítani az elképzeléseimet. A kolléganőimnek is készítek dekupázsolt cserepeket.  Van, hogy megadják a fő motívumot, a többi részen pedig kiélem magam.  Általában nemcsak egy szalvétából áll össze a kép, hanem sok apró részletből alakul ki a montázs.

Az egyediség körülvesz  A dekupázsolt cserepeim díszítik a szerkesztőséget és természetesen otthon is van belőle jó néhány. Ajándékba is szívesen adom, így a tárgyak másoknak is örömet okoznak. Foglalkoztat az is, hogyan lehetne kicsist többet kihozni a dolgokból. Vannak ismerőseim, akik nagyon szép kézműves tárgyakat készítenek, de nem értékesítik őket, talán egy adományboltban szívesen megvásárolná valaki, így a művészet egy kicsit karitatív is lenne. Ám ez a gondolat még kidolgozásra szorul, de van benne fantázia az biztos.

Új technika és régi tapasztalat Örültem, hogy kipróbálhattam a textildekupázsolást, mert még soha nem csináltam, és mint minden technikának, ennek is megtapasztalhattam a buktatóit.  Például rájöttem, hogy a sötét alap textilen sem ad jó eredményt ennél a módszernél, mivel a hajszálvékony szalvétán átüt az alap, és elveszik a minta, de fehér vagy halvány árnyalatokon az eredmény tökéletes lesz.  Talán legközelebb még visszatérek a Praktikába és más technikát is kipróbálok, mondjuk a transzferálást is.  Mert imádok alkotni és új dolgokat tanulni. 

 hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
DIY gyertyaöntés

ÉKSZEREK
Nemeztermések
GYEREKEKKEL
Téli papírkalandok
MENTSD MEG A FÖLDET!
Diy vászonzsák


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP