Bortároló konzervdobozból


A nagyméretű – általában kutyaeledelt tartalmazó – konzervdobozok mérete éppen megfelel egy borospalacknak, ez adta az ötletet, hogy tárolóként hasznosítsuk. Három darabból kisebb bortartókat állíthatunk össze, melyeket stílusos, szőlőleveles mintával dekorálhatunk.

Alapanyagként három üres, tisztára mosott konzervdobozra lesz szükség, valamint rétegelt lemezre, ami a bortartók alapját és támasztását adja. A bortárolás alapszabálya, hogy vízszintesen legyenek az üvegek – ekkor nem szárad ki a dugó –, ezért a konzervdobozokat fektessük le. Két változat is kínálkozik: készíthetünk asztalra állítható tárolót, ekkor a fémhengerek alját rögzítjük a deszkalaphoz. A másik lehetőség, ha falra akasztható bortartót készítünk, akkor az oldalukkal fordítsuk a hengereket a falaphoz.
Az asztali változathoz a magazinban megadott sablon alapján fűrészeljük ki a falap ívét, és csiszoljuk meg az éleket. Jelöljük be a dobozok helyét is, üssük át a dobozok alját szeggel, majd fújjuk le fehér akrilspray-vel mindegyiket. Míg száradnak, fessük zöldre a falapot, másoljuk a feliratot a dobozok fölé, majd rajzoljunk leveleket, szőlőfürtöket, indákat és kacsokat az alap szélére. Fessük ki a mintát, majd lakkozzuk le a deszkát. Csavarozzuk egyenként a fémdobozokat a falaphoz úgy, hogy a csavarfej és az alátét a dobozokba kerüljön, az anya pedig a falap hátoldalán fogja a csavart. A fali bortartó hasonlóan készül, ennél a konzervdobozok oldalába üssünk két-két lyukat az oldalukba, egy vonalba. Erősítsünk három polcot a dobozok alá, hogy megtámasszák a hengereket. A fafelületeket az asztali tárolóhoz hasonlóan dekoráljuk. A dobozok belsejébe dekorgumi-palástot is ragaszthatunk, ami csúszásmentessé teszi a belső oldalakat.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


8 szuper ötlet farmer újrahasznosításra
Az elnyűtt farmerekből számtalan új dolgot lehet még készíteni. Ne dobd a kukába,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Műanyag állatok új élete
Nálatok is rengeteg kallódó műanyag állatka van? Itt egy csomó pompás újrahasznosítási...
Shibori technika
A shibori legalább száz ősi japán textilfestési technika gyűjtőneve, melynek során...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION