Szőnyeg pólóból


Ne félj a kifakult, kinőtt vagy éppen divatjamúlt pólók feldarabolásától! A csíkokból egy hulahopp karikán színpompás nyári szőnyegek készülhetnek.

Szövésük remek szórakozás még a kisebb gyerekeknek is, akár a kertben, akár a szobában rossz idő esetén. A puha, vastag korongok pedig kényelmes ülőalkalmatosságul szolgálnak. A szövéshez bármilyen rugalmas anyag megfelel, de a legjobb a pamutdzsörzé, melyből általában a pólók készülnek. 
A ruhadarabokat a derékrésszel párhuzamosan szabdald fel nagyjából 2-3 cm szélességű csíkokra. A felvetőszálaknak, amelyek sugarasan behálózzák a hulahoppkarikát, érdemes hosszabb – tehát egy szélesebb pólóból szabott – csíkokat választani, hogy ne kelljen túlzottan megfeszíteni őket. Hurkold, illetve csomózd a karikára – minél nagyobb, annál többet. Ha túl feszesek ezek a küllők, a végén összerántják a szőnyeget. Az első csíkot csomózd egy dupla felvetőszál egyik szárára. Kezd el a beszövést: haladj körbe, az egyik szál alatt, a következő felett. A második csíkot már úgy sződd a felvetőszálak közé, hogy szétválasztod a két szárat. Toldáskor a csíkvégeket igazítsd mindig a szőnyeg hátoldalára, amelyeket a szövés befejeztével le is öltögethetsz. Amikor már majdnem elérted a karikát, bontsd ki, illetve vág le a felvetőszálakat, és csomózd össze a párokat. A rojtokat vágd egyformára. Ha a szőnyeg közepe kipúposodna, finoman húzgálva, a köröket kifelé tolva próbáld ellapítani.  
 

 A pólófonalból horgolással is lehet szőnyeget készíteni vagy ugyanezzel a módszerrel készítehtsz szuper tárolókat is. 

A bal alsó kép forrása:pinterest

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION