Virágtartó csempézve


Kissé kopottas konyhaszékünket látványos virágtartóvá alakíthatjuk, ha maradék csempelapokkal borítjuk. Bár a csempézés nem tipikusan női munka, de néhányat méretre vágni és felragasztani bárkinek sikerül.

 
 
Az átalakításhoz elég egy kevés, kültérre is használható festék és néhány felújításból megmaradt csempe. Ezekből különböző méretűeket és színűeket is összeválogathatunk, a lényeg, hogy harmonikus összhatást keltsenek. A sima, egyszínű darabokra kerámiafestékkel akár mintát is festhetünk.
 

A fa konyhaszéket először hozzuk rendbe: csiszoljuk le, és ha szükséges, a hibákat javítsuk ki fatapasszal, majd fessük le a csempékhez illő színnel. A csempéket rendezgessük el a szék tetején, amelyiket kell, vágással igazítsuk méretre. A ragasztást érdemes szilikonos ragasztóval végezni, ez alkalmas csempe és fa nedvességálló kötésére.  Száradás után keretezzük méretre szabott lécekkel, majd sűrű tejföl állagú fugázóhabarccsal kenjük ki a réseket.

 

A magazinban további praktikus tanácsokat adunk a csempék elhelyezésével és méretre vágásával kapcsolatban. Bemutatjuk a legegyszerűbb csempevágási technikát, és részletesen leírjuk a sablonnal festett minta elkészítési menetét.
Az elkészült virágtartó teraszra, erkélyre is kirakható, mivel a vízálló, kültéri festék és a csempeborítás jól bírja az változékony időjárást is.

 

A barkácsolásban kevéssé gyakorlottak is, ha követik részletes leírásunkat, egy látványos felújított darabbal lehetnek gazdagabbak.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Tágítsd a teret- így lehet a kerted otthonod meghosszabbítása
Napjaink rohanó világában egyre jobban igényeljük a természet közelségét, menekülünk...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Gardenexpo 2019 – nyiss ajtót a kertedre!
Fogadni mernénk, hogy otthonod enteriőrjének tervezésével és csinosításával rengeteg...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION