Sálakból varrt székhuzatok


Ha a régi puffon nem tetszik a kárpit, ha a kopott hokedlit szalonképessé szeretnénk tenni, és a zongorának már csak a széke maradt meg, vegyük elő megunt, de stílusukban összeillő sáljainkat. Ötletünk segítségével egységes stílusú bútorhuzattá válhatnak.

Az évek során a legtöbb családban összegyűlhet néhány olyan ülő- alkalamatosság, amelyek a maguk idejében divatosak voltak, de az idő eljárt felettük. Formába, sőt, összeillő formába hozhatjuk őket festéssel, no és némi kis rásegítéssel! Egy nő fiókjában ugyanis sokféle sál lapulhat, talán több is, mint amennyit rendszeresen visel. Ezek – megfelelő előkészítés után – alkalmasak lehetnek arra, hogy új kárpit, huzat, párna vagy akár mindhárom legyen belőlük.
A különféle anyagokból készült sálak nem elég erősek ahhoz, hogy kárpitként bírjákaz ülés okozta megpróbáltatásokat, de a ragasztós, szövött közbélés remek
tartást ad a finom kelméknek. Vasaljuk ki a sálakat, és fonák oldalukra ragasszuk fel vasalással a közbélést úgy, hogy annak száliránya negyvenöt fokban fusson – így nem nyúlik majd az anyag.
A magazinban részletesen leírjuk a kárpitozás lépéseit, és útmutatást adunk, hogyan kell előkészítenünk, kiszabnunk, illetve saját ülőalkalmatosságunk méretére megvarrnunk a huzatokat. A rátétminta elkészítéséhez is pontos leírással szolgálunk. A farészek megmunkálásának lépéseitis megadjuk a magazinban. Finom dörzspapírral csiszoljuk át őket, így a festék a régi politúron is jól megtapad majd. Kenjük le a
kiválasztott sál színéhez illő krém akrilfestékkel a lábakat és a keretet. Több ötletet is adunk, hogyan lehet a méretre elkészített huzatot kárpitos tűzőgéppel a kerethez rögzíteni úgy, hogy sima és gyűrődésmentes legyen az anyag. A szövött szalaggal (bortnival), bútorzsinórral takarhatjuk el a varrásvonalat. Tippet adunk, hogyan tudjuk a zsinórvégeket láthatatlanul rögzíteni. Hasonló részletességgel mutatjuk be a szivacsos ülőlappal fedett konyhai szék felújítását és a rá illő huzat megvarrását, valamint az ülőpárna elkészítését.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy dísztányérok
Tavasszal nem csak a ruhatárunk, de a lakásunk is megérdemel egy kis felfrissítést!...
Szuper ötletek kaspó dekorálásra
Meglepően látványos egységet teremthetsz kaspóid és balkonládáid között! Elég egy...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION