Fiókból ékszertartó


Az ütött-kopott irodai íróasztal jó állapotú fiókjaira lomtalanításkor leltünk egy konténerben. Úgy tűnt, az unalmas egyendarabok senkinek sem kellettek. De lám, kis fantáziával milyen nőies bútordarabbá váltak ? így akár a hálóban vagy a fürdőszobában is helyet kaphatnak.

A két íróasztalfiókon kívül farúdra, akrilfestékekre, mozaikkockákra volt szükségünk. Kerek tükörlappal és üvegpolcokkal egészítettük ki őket, és színben hozzáillő kartonfiókokkal díszítettük. Tegyük egymás mellé a két fiókot, és szabjuk le méretre a rudakat. A csiszolás után jöhet a festés, ha kell, két rétegben.  A fiókok hátlapjára rajzoljunk egy-egy kört, az egyiket teljes egészében borítsuk mozaikkal – a kövecskéket kívülről befelé, körönként haladva ragasszuk fel, egyforma réseket hagyva közöttük, a másikra pedig a tükröt ragasszuk fel először, majd rakjunk köré kétsornyi mozaikot. Hagyjuk megszáradni és fugázzuk ki.
A fiókok hátlapját fessük lilára, illetve ezüstszínűre a mozaikolt felületek körül. Csavarozzuk egymáshoz a két fiókot. Csúsztassuk a helyére a rudat, amelyet kevés ragasztóval is rögzíthetünk. A rúdra akasszuk a kampókat, ha nincs épp kéznél, ezeket 2 mm-es drótból is meghajlíthatjuk. A polc alá hajtogassunk tárolókat, vagy fessünk le kész papírmasé dobozokat. Egy kis fantáziával és kevéske munkával a kidobásra ítélt fiókokból igazi nőies és dekoratív darabok születtek.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ünnepi alkalmakra
A nagy családi eseményeket májusban már végre a szabadban tarthatjuk meg, ami jól...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Készíts magad sablont!
Biztosan találtál már olyan mintát, ábrát, amit szívesen viszontláttál volna az otthonodban...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION