Rendszerezés nőiesen


Akit komolyan megfertőzött a kreatívkodás, bizonyára szembesült már a temérdek aprósággal, amelyek többnyire egy cipősdobozba ömlesztve várnak további felhasználásukra. Kincseinket érdemes rendszereznünk, s mi sem egyszerűbb, ha egy barkácsládát csinosítunk ki ebből a célból.

 
Egy újonnan vásárolt, vagy a család férfitagjai által leselejtezett fiókos csavartartó doboz igazi női darabbá válik, ha tetszés szerint kicsinosítjuk. Ezek a tárolók általában sötétkék, -szürke vagy -zöld színűek, ezért első feladatunk, hogy lefújjuk egy élénkebb, nőiesebb színű akrilspray-vel. A vidám alapszín azonnal más hangulatúvá teszi a vázat. Ezután már csak a stílusát kell kitalálnunk, amelyet a fiókok cicomázásával sokféleképpen alakíthatunk. Vegyük ki a tároló fiókjait, ha a fogója esetleg csavarral rögzített, érdemes azt is leszedni, mert így egyenletesebben festhető és nem fog beragadni a száradás során. Tisztítsuk meg az elemeket, mossuk le és szárítsuk meg. Fújjuk le tetszőleges színnel, egyenletesen.
Apróságainkat, kincseinket akkor találjuk meg a leggyorsabban, ha minden egyes fiókra ráírjuk, mit is rejtenek. A kis címkéket megírhatjuk kézzel, de még egyszerűbb, ha számítógéppel készítjük el a feliratokat, kinyomtatjuk és méretre vágjuk. A fiókok elején általában kis rések találhatók a táblácskáknak, sok esetben becsúsztatott papírdarabokkal, amelyeket sablonként használhatunk a kivágáshoz. Ha nincs külön helyük a cetliknek, kétoldalú ragasztószalaggal simítsuk a feliratokat a fiókok elejére. A fiókok elejét fessük le vagy borítsuk be mintás scrapbook papírokkal. A két technikát kombinálhatjuk is. A festéshez készítsük elő a fiókokat úgy, hogy finomszemcsés csiszolópapírral átsimogatjuk a festendő felületet (ami általában fényes és csúszós), mert így jobban tapad rá az akril. Mindenképpen sűrű állagú festéket használjunk. A papírborításhoz készítsünk sablont úgy, hogy a fiókok elejét egy sima papírra rajzoljuk és kivágjuk. Ezeket a formákat másoljuk a kiválasztott scrapbook kartonokra, és vágjuk ki. Az elemeket kétoldalú ragasztószalaggal vagy univerzális hobbiragasztóval simítsuk a helyükre. A tároló fogantyúját színes zsinórokkal, rafiaszálakkal is díszíthetjük. A fogó egyik oldalára, hosszában simítsunk kétoldalú ragasztószalagot, ami megtartja a rátekert a szálakat. Tartósabb lesz a festett felület, ha az akril száradása után egy-két rétegben le is lakkozzuk a tárolót. Válasszunk selyemfényű spray-t, mert ezzel valóban vékonyan vihetjük fel a lakkot. A tartó belsejét ne lakkozzuk, mert megszorulhatnak a fiókok. A használati utasításnak megfelelő ideig hagyjuk száradni a lakkozást.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Diy dísztányérok
Tavasszal nem csak a ruhatárunk, de a lakásunk is megérdemel egy kis felfrissítést!...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Szuper ötletek kaspó dekorálásra
Meglepően látványos egységet teremthetsz kaspóid és balkonládáid között! Elég egy...
Bortartóból valami más
A kiürült bortartó fadobozok tipikusan olyan tárgyak, amelyek csábító átalakítási...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION