A csomagolópapírok újjászületése


Ünnepek múltával tengernyi használt csomagolópapír, tasak vesz körül bennünket. Van köztük, amelyik olyan szép, hogy nincs szívünk megválni tőle, s van, amelyiket az anyaga miatt nem dobnánk szemétbe.

 

 

Újrahasznosításukra három egyszerű módszert mutatunk. A papírtasakok ép, nem gyűrött és nem hajtott részeiből vágjunk ki téglalap alakú címkéket, varrjunk rájuk elnagyolt öltésekkel mintás vagy sima csomagolópapírt. Írjunk rá személyes üzenetet és adjuk ajándék csomagolása mellé kísérőnek egy későbbi alkalommal.

 

Az ajándékok kicsomagolásakor papírok legtöbbször elszakadnak, meggyűrődnek. Használjuk ki ezeket a nem túl vonzó tulajdonságokat és gyűrjük még finoman tovább, hogy antik, régies hatású csomagolópapírt kapjunk. A széleket meg is téphetjük. Használhatjuk a papír hátoldalát is, a gyűrt textúra egy szép szalaggal izgalmassá teszi az új csomagolást.  

 

Ha pedig nagyon szakadozott, csomagolásra már használhatatlanná vált a papír, akkor se dobjuk ki. Szabdaljuk fel keskeny csíkokra, használjuk el törékeny tárgyaink, például porcelánjaink becsomagolására, megóvására.

 Forrás

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
Ajtókoszorú quilling technikával
Télies ajtókoszorút akár quilling technikával is készíthetsz.
Fali dekor pecsételve
  Egy-egy unalmas falfelületet saját kezűleg is felújíthatunk ezzel az egyszerű...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION