DIY pólófonal-párna


Színes párnákkal könnyen felfrissítheted az otthonodat, mert a párnákkal új és új hangulatot alakíthatsz ki. Varrj egy alapot, majd dekoráld a megunt pólóidból készített színes fonattatokkal.

 

Vágd fel a pólókat kb. 5-6 cm-es csíkokra. Fond össze a csíkokat a képen látható módon. A négyes fonás nagyon hasonló a hármas fonáshoz. De míg a hármas fonásnál mindkét oldalon felülről keresztezzük a szálakat, addig a négyesnél az egyik oldalon felülről, a másikon alulról kell átbújtatni az indító szálat a mellette lévőn. Mielőtt teljesen elfogy egy szál, fogd hozzá a következőt. Így a színeket is fokozatosan tudod változtatni, és létrejön a színátmenetes hatás. 

A fonat végét fogd össze csipesszel, tekerd csigába és vasald meg így, mert utána könnyebb lesz megtartani a formát a varrás közben. Erős, nagy tűvel és műszálas, duplán fogott cérnával varrd össze. A végét jó erősen öltögesd össze, hogy ne tudjon visszabomlani, hajtsd befelé a fonákoldalon és úgy varrd oda.

A farmeranyagon rajzold körül az elkészült csigát. Ez alapján vágd ki a két félkör alakú darabot is. Ezek legyenek hosszabbak, mint a párna fele. Nem érdemes szabályos kört szerkeszteni, mert a fonatból készült korong nem lesz teljesen szabályos. A félkörök egyenes oldalát hajtsd vissza, és varrógéppel varrd végig. Majd varrd össze a két párnafelet a fonákoldalukkal egymásra fordítva. Fordítsd ki és öltögesd rá a fonatból készült csigát.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION