Örökké virágzó előszobafal


Préselt virágokkal sokáig élvezheted a nyár szépségét. Ragaszd fel a színes kínálatot koptatott deszkára, tegyél rá fogasokat, és az ajtó mellé akasztva már a belépés pillanatában feldobja a hangulatot. 

 

Tegyél konyhai papírtörlő közé virágfejeket, leveleket, és préseld le vastag könyvekben. Például a százszorszép, az árvácska, a szarkaláb színe élénk marad, de bátran kísérletezhetsz más virágokkal is.  

A deszkadarabokat tedd egymás mellé, hátoldalukkal fölfelé. Rendezd el fogazottan, tetszés szerint. A keresztléceket tedd rájuk, és minden deszkánál jelöld, majd fúrd elő a csavarok helyét. Hajtsd be a csavarokat.

Az összeállított deszkaelem színoldalát és az oldalt látszó részeket fesd le szürke akrillal. Száradás után lazán dörzsöld át a teljes felületet gyertyaviasszal. Viaszolás után fesd le fehérre a deszkát. Ez a világos réteg látványra jól fedi a szürke színű alapot, de a szokásosnál kevésbé tapad rá az alatta levő viasz miatt. A csiszolóvászonnal dörzsölt le foltokban a felső, fehér festékréteget. Az itt-ott kilátszódó, sötét szín kopottas, vintage hatást ad a deszkának.

A préselt virágokat és leveleket rendezd el a deszkán, ahogy mutatósnak találod. Az alsó részeket hagyd szabadon a fogasoknak. Ha elégedett vagy a látvánnyal, egyenként kenj mindegyik alá dekupázsragasztót, és simítsd a helyükre. Száradás után a teljes deszkafelületet fesd át a ragasztóval. Fúrd elő és csavarozd a helyükre a fogasokat. Befejezésül a hátoldal keresztlécébe felülről lefelé, függőlegesen hajtsd be a két szemes csavart akasztónak.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Napfényes nyári élmények az Alpokban…
Irány a napsütésben gazdag Karintia, Ausztria legdélibb tartománya, a természetközeli...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION