Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Rajzolás gyermekkorban: ismerd meg pozitív hatásait

A gyermekkori elfoglaltságok egyik leghasznosabbika a rajzolás. Számtalan módon segíti a kicsik fejlődését és hozzájárul ahhoz, hogy később kreatív, intelligens felnőtt váljon belőlük.

Előkészít az iskolára

A rajzolás egyik nagy előnye, hogy megtanítja a gyermeket a ceruzahasználatra, ezáltal felkészíti őket a betűírásra. Közben fejlődnek a kéz izmai, a szem-kéz koordinációja és erősödnek az ízületek. Ez nemcsak a rajzolásra vonatkozik, hanem a satírozásra, színezésre is.

Természetesen eleinte még nem kell ceruzát adni a gyermek kezébe, az is tökéletesen elég, ha az ujjacskáival rajzolgat. Készíthetünk velük ujj- és tenyérlenyomatokat, majd fokozatosan, 4-5 éves koruktól adhatunk nekik krétát, esetleg ceruzát, hogy firkálgasson kedve szerint. Lehetőleg ne szabjuk meg a témát, rajzoljon azt, amit tud, amit szeretne.

arts-and-crafts-child-close-up-color-159579.jpg

Önkifejező eszköz

Az izom fejlesztésén túl a rajzolás segíti a gyermekeket abban, hogy kifejezzék önmagukat. Nem kell szavakba önteni érzéseiket, hanem le is rajzolhatják azokat. Kifejezhetik vele gondolataikat, élményeiket, és akár egy esetleges traumát, fájó emléket is könnyebben tudnak feldolgozni általa. Bizonyos formák és színek egyébként árulkodóak lehetnek, akár szorongásra utaló jel is lehet, ha túl gyakran használ sötét árnyalatokat és rajzol szomorú alakokat. Ilyenkor érdemes vele jobban elbeszélgetni, hogy kiderüljön, bántja-e valami.

Kreatívabb, mint a színezés

A rajzolás a színezéssel szemben sokkal kreatívabb tevékenység, hiszen gondoljunk csak bele, a színezőknél már eleve meg van adva a forma, meg vannak szabva a határok, legfeljebb a különböző színeket tudják variálni. A rajzolásnál azonban tényleg csak a képzelet szab határt. A színezésnek talán inkább a felnőttek esetében jelentkezik pozitív hatásai: segít megnyugodni, ellazulni.hirdetés


Legnépszerűbb témák


EGYÜTT A CSALÁD
EZT IS Ajánljuk

EGYÜTT A CSALÁD
Állatkák gyapjúfilcbőlOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP